´╗┐

Teste online din limbi straine

teste din limbi straine - pagina 4

Teste din limbi straine: Limba franceza 9

Limba franceza 9

Limba franceza este o limba cu un puternic substrat latin, de unde si multitudinea de similitudini cu alte limbi romanice cum ar fi limba romana, limba spaniola, limba portugheza sau limba italiana. Cu toate ca se bazeaza pe un substrat latin limba franceza a cunoscut numeroase influente din partea celtilor, a galilor si a numeroaselor triburi germanice nomade din zona si chiar de limba greaca care a avut o influenta puternica in timpul in care aceasta era o limba dominanta in Europa. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 9.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 10

Limba franceza 10

Limba franceza a zilelor noastre este una dintre cele sase limbi considerate "internationale", folosite de Natiunile Unite in relatiile internationale, de aceea este extrem de important sa se cunoasca aceasta limba. Comertul, diplomatia, media si multe alte domenii sunt puternic influentati de limba Franceza. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 10.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 11

Limba franceza 11

Datorita faptului ca limba franceza este in continua evolutie, franceza contemporana prezinta unele diferente fata de perioada anterioara. Dintre acestea unele sunt acceptate ca standard, de exemplu in domeniul feminizarii sau al ortografiei, dar altele nu. In pronuntare se observa, in grade diferite de la o regiune la alta, tendinta de disparitie a opozitiei vocala semiinchisa versus semideschisa. Sub influenta scrierii, unele consoane finale nepronuntate pana de curand au tendinta de a fi pronuntate. In morfologia verbului, au disparut din vorbire perfectul simplu, subjonctivul imperfect si subjonctivul mai mult ca perfect. Perfectul simplu se mai mentine in naratiunea literara scrisa, dar ultimele doua sunt foarte rare si in limba literara. Folosirea acestor forme verbale nu mai este ceruta de standard. Regulile acordarii participiului trecut este de respectat in scris, dar dispare in vorbire in putinele cazuri cand se aude in mod normal. In ceea ce priveste lexicul, fenomenul principal este imbogatirea sa prin mijloace interne si externe, dintre acestea distingandu-se imprumuturile din limba engleza. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 11.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 12

Limba franceza 12

Aceste teste de limba franceza vizeaza, cu prioritate, valorizarea aptitudinilor si al competentelor lingvistice franceze: capacitatea de a comunica, de a intelege si ai face pe altii sa inteleaga diferite mesaje in situatii variate; capacitatea de a citi si intelege texte scrise de nespecialisti intr-o gama variata de subiecte sau texte specializate intr-un domeniu familiar. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 12.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din limbi straine

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct