´╗┐

Teste online din pictura

teste din pictura noi

Teste din pictura: Nicolae Tonitza

Nicolae Tonitza

Arta lui Nicolae Tonitza s-a manifestat in epoca de glorie a unor curente artistice care a influentat istoria universala a artelor. Operele lui Tonitza s-au inscris in liniile generale a acestui curent, dar asupra caruia si-a pus amprenta proprie materializata printr-o cautare nesfarsita a naturii, prin redarea impresiei de vibratie a culorilor si formelor redand picturii forta de a face un rezumat al momentului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Nicolae Grigorescu

Nicolae Grigorescu

Fa ce simti si atata cat simti - unde nu te mai misca, lasa paleta jos: lucrul tau fiind numai sinceritate, va creste si se va desavarsi in sufletul celorlalti. Va trai. Altfel, vrand sa-l ispravesti, il omori. Asa a simtit marele artist roman Nicolae Grigorescu arta, iar aceste simtiri a facut ca orice opera a sa sa vibreze, sa prinda viata atunci cand o privesti. Grigorescu, prin operele sale, ramane, in primul rand, pictorul nostru national, "marele interpret al romantismului national", cu avea sa-l numeasca Octavian Goga.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Picturi de top

Picturi de top

Istoria umanitatii cuprinde o imensa mostenire culturala lasata in urma de marii pictori ai lumii, mostenire ce a supravietuit trecerii timpului stabilindu-si un loc bine definit in istoria artei. Istoria picturii isi are inceputurile inca din perioada preistorica a istoriei lumii si se continua pana in zilele noastre, insa de-a lungul timpului s-au utilizat mai multe tehnici dupa cum urmeaza: fresca care isi are apogeul in Evul Mediu si Renastere, tempera care este dezvoltata de vechii egipteni si babilonieni, pictura in ulei aparuta in evul mediu insa atinge maretia in perioada renascentista sau alte tehnici ca guasa, email, acuarela, care devin populare in epoca moderna. De asemenea, in decursul istoriei, s-au succedat diferite curente si miscari artistice, care au avut particularitati, in functie de artist si de zona geografica de manifestare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci a fost un remarcabil spirit universal, in acelasi timp artist, om de stiinta si inventator, intruchipand, poate, mai mult ca oricine idealurile umaniste ale Renasterii si ramanand unul dintre oamenii cei mai importanti din acea epoca. Aportul sau deschizator de drumuri in artele plastice si forta lui de anticipare, nemaiintalnita vreodata in intreaga desfasurare istorica a stiintei, sunt caracteristice uriasei sale personalitati, de care a fost permanent constient. Faima de care s-a bucurat in timpul vietii, trecuta prin filtrul criticii de arta, a ramas neatinsa pana in zilele noastre, faima ce se datoreaza, in mare masura, neobositei sale dorinte de cunoastere care, i-a indrumat gandirea si felul de-a fi.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din pictura

1

2 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct