´╗┐

Teste online din limba romana

teste din limba romana noi

Teste din limba romana: Incursiune gramaticala

Incursiune gramaticala

Gramatica limbii romane traieste prin lumea cuvintelor care sunt unitatile de baza ale acestei creatii spirituale, ocupand o pozitie centrala in activitatea de comunicare. Daca stim sa folosim in mod corect cuvintele limbii romane, daca stim sa le aflam rostul, paradigma si intelesul lor contextual, aflam ca un rol deosebit de important in comunicare este detinut de folosirea unui enunt concis, clar, structurat corespunzator regulilor si normelor gramaticale. La nivelul enuntului, clasa lexico-gramaticala verbala este utilizata frecvent in comunicare, instituindu-se intr-un important grup sintactic: grupul verbal, prin absenta caruia nu s-ar mai putea vorbi de actul de comunicare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica generala 1

Gramatica generala 1

Limba romana constituie una din principalele creatii spirituale ale poporului roman, creatie ce a fost transcrisa, descifrata, interpretata de numerosi copiisti, interpreti, lingvisti, critici literari cum sunt Coresi, Miron Costin, Dimitrie Cantemir, Petru Maior, Heliade Radulescu, Ovid Densusianu, Sextil Puscariu, Iorgu Iordan, Dumitru Irimia si multi altii. Limba romana traieste prin lumea cuvintelor care sunt unitatile de baza ale acestei creatii spirituale, ocupand o pozitie centrala in activitatea de comunicare. Daca stim folosii cuvintele romanesti, daca stim sa le aflam rostul, paradigma si intelesul lor contextual, inseamna ca, spiritual, apartinem acestui popor si loc.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica generala 2

Gramatica generala 2

Gramatica limbii romane are o terminologie bogata insa odata ajunsi sa o intelegem ne intelegem mai usor pe noi insine, ne indreptam caracterul. Noica spunea "Numai in cuvintele limbii tale se intampla sa-ti amintesti de lucruri pe care nu le-ai invatat niciodata. Caci orice cuvant este o uitare si in aproape oricare s-au ingropat intelesuri de care nu mai stii.(...) Actul de cultura e: sa inveti noutatea ca si cum s-ar ivi din tine".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica generala 3

Gramatica generala 3

Lingvistii afirma faptul ca multe greseli gramaticale se fac in limba romana din cauza faptului ca este o limba cu multe forme flexionare ale cuvintelor. Comunicarea si transmiterea de informatii reprezinta functie fundamentala a limbii, functie ce se intemeiaza pe utilizarea semnelor lingvistice, care asigura corelarea unor entitati fonetice cu o informatie multipla si diversa. In componenta sa constructiva comunicarea lingvistica reprezinta un proces care se bazeaza pe existenta unui fond comun si relativ stabil de unitati lingvistice apte de a fi incluse, in virtutea unor reguli, de asemenea comune si relativ stabile, in componenta unor semne lingvistice superioare ca intindere si complexitate.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din limba romana

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct