´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina noi

Teste din anatomie si medicina: Coronavirusul

Coronavirusul

Denumirea de "coronavirus" este derivata din latinescul "corona", si se datoreaza aspectului caracteristic al virusului, care se aseamana cu o coroana regala sau cu corona solara. Forma virusului este generata de tipurile de spire virale (S), care sunt de fapt peplomeri care colonizeaza suprafata virusului si determina tropismul gazda. Aceasta morfologie este dezvoltata de peplomer, o proteina care populeaza suprafata virusului. Primele coronavirusuri au fost cercetate incepand cu anul 1930, cand s-a dovedit ca bronsita infectioasa aviara a puilor de gaina este cauzata de un virus cunoscut acum sub numele de virusul bronsitei infectioase aviare. Primele tipuri de coronavirusuri aparute in corpul uman au fost cercetate incepand cu anii 1960 de catre cercetatorii de la Common Cold Unit din Salisbury o unitate a Consiliului Britanic de Cercetari Medicale care a efectuat cercetari de laborator si epidemiologice intre 1946 si 1989 si care au demonstrat ca racelile comune pot fi provocate si de coronavirusuri nu doar de rinovirusuri.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Medicina generala 1

Medicina generala 1

Medicina are drept scop principal pastrarea sanatatii si lupta impotriva bolilor, preocupari ce se inscriu printre cele mai vechi indeletniciri ale omului. Istoria medicinei cerceteaza atat de evolutia medicinei din punct de vedere stiintific cat si contributiile diversilor cercetatori ce au facut istorie in acest domeniu. In prima sa faza medicina nu a aparut ca o stiinta asa cum o stim noi, ci a evoluat de la arta vracilor si a samanilor la medicina sacerdotilor care o practicau in temple pana la medicina moderna cunoscuta de noi.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Medicina generala 2

Medicina generala 2

In medicina, sanatatea sau boala sunt termeni ce evidentieaza stari relative cu un grad ridicat de complexitate ceea ce-i face foarte dificil de identificat separat si de cuantificat, deoarece intre sanatate si boala exista o multitudine de stari intermediare greu de cuantificat. Cu toate acestea sanatatea poate fi identificata ca fiind starea naturala de bine, ce tinde sa pastreze echilibrul functional al organismului in mediul sau biologic, natural si social. De foarte multe ori aprecierea unei persoane ca fiind sanatoasa nu e identica cu absenta bolii, motiv pentru care diagnosticul de sanatate este infinit mai greu de stabilit decat diagnosticul de boala. In cazul unui organism viu, mai ales in cazul oamenilor, sanatatea este un proces dinamic ce se afla intr-o continua remaniere nefiind niciodata intr-un echilibru constant.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Medicina generala 3

Medicina generala 3

Medicina generala are drept scop studierea si implementarea cunostintelor privind structura si functiile organismului, precum si cauzele si mecanismele de producere a bolilor pentru prevenirea si vindecarea organismului. Pentru prevenirea imbolnavirii este necesara dezvoltarea nivelului de cultura medicala al diferitelor grupuri de populatie, precum si a mijloacelor si procedeelor educativ-sanitare utile formarii unui comportament sanogenic.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din anatomie si medicina

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct