Teste online din geografie

teste din geografie noi

Teste din geografie: Arhipelagul Azore

Arhipelagul Azore

Arhipelagul Azore este format dintr-un grup de 9 insule vulcanice situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 km de Lisabona și 3.900 km de coasta de est a Americii de Nord. Insulele Azore sunt renumite datorită peisajului natural superb, plin de verdeață cu munți verzi luxurianți, cratere vulcanice, piscine termale, lacuri pitorești și lacuri de o frumusețe aparte. Fiecare insulă are farmecul său distinct, cu cultură și tradiții locale vibrante, precum și oportunități unice pentru explorare și aventură. Arhipelagul Azore este locul unde natura și cultura se îmbină într-un mod armonios, oferind călătorilor o experiență unică. Fie că ești un iubitor de natură, un aventurier sau pur și simplu în căutarea unui loc liniștit pentru a te relaxa, insulele arhipelagului Azore oferă o varietate de atracții pentru toate gusturile.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geologie generala 1

Geologie generala 1

Geologia este stiinta ce se ocupa cu studiul structurii si formarii Pamantului, aceasta disciplina utilizeaza metodologii din chimie, fizica, matematica, statistica, astronomie si multe altele pentru a explora atat compozitia interna a Pamantului, cat si procesele geologice ce au loc in interiorul si la suprafata Pamantului. Depasind simpla observare a rocilor si mineralelor, geologia dezvaluie povesti extraordinare, ascunse in straturile sedimentare, in vulcanii activi si in adancurile oceanelor, aceasta exploreaza compozitia, structura si istoria Pamantului, de la nucleul sau fierbinte pana la atmosfera rarefiata. Aceasta stiinta ne ajuta sa intelegem modul in care planeta noastra a evoluat de-a lungul miliarde de ani.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geologie generala 2

Geologie generala 2

Fie ca esti un explorator pasionat, un pasionat curios sau pur si simplu doresti sa intelegi mai bine lumea din jurul tau, geologia te asteapta sa descoperi un univers fascinant aflat chiar sub picioarele tale. Geologia nu reprezinta doar o colectie de informatii privind rocile si mineralele, ci o adevarata poveste captivanta despre planeta pe care traim, despre originile sale, despre evolutia vietii pe Pamant si despre viitorul pe care il construim. Geologia reprezinta o stiinta dinamica, aflata intr-o continua evolutie. Noile descoperiri si tehnologiile avansate, precum tomografia seismica si modelarea computerizata, ofera o imagine tot mai detaliata a planetei pe care traim.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Lumea subacvatica

Lumea subacvatica

Lumea subacvatica gazduieste un univers fascinant ascuns privirii de valurile marilor si oceanelor, unde lumina soarelui patrunde spre adancurile albastre ale oceanului, unde mangaie pestii multicolori si coralii. In largul marilor si a oceanelor, linistea este tulburata doar de soaptele valurilor si de cantecul misterioas al balenelor. Pestii exotici, cu forme si marimi diverse, devin ghizii acestui taram magic, dezvaluind tainele ascunse intr-un spectacol hipnotizant de lumini si umbre. Pe fundul oceanului isi duc viata coloniile de pesti si meduze ce se unduiesc gratios in ritmul curentului, creand un adevarat spectaol al naturii. In vaile abisale, pot fi zarite creaturi bizare si rare ce se ascund in ungherele intunecate dintre stanci asteptand sa fie descoperite de ochii curiosi ai exploratorilor curajosi. In fiecare colt ascuns al adancului, se ascund mistere nesfarsite si povestiri care asteapta sa fie dezvaluite, incitand imaginatia si curiozitatea tuturor. Lumea subacvatica este un univers unic, plin de viata, cu o frumusete delicata si o complexitate care imbina armonios atat de forta cat si fragilitatea naturii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din geografie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct