´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie noi

Teste din geografie: Cele mai inalte varfuri muntoase din lume

Cele mai inalte varfuri muntoase din lume

Muntele denumeste forma de relief aflata pe suprafata Pamantului care domina terenul inconjurator ridicandu-se pe o suprafata limitata, avand de regula o forma stancoasa si depasind ca inaltime dealurile. Pe planeta noastra muntii acopera aproximativ 22% din suprafata uscatului care insa nu sunt uniform repartizati pe continente. Asia este cel mai muntos continent fiind acoperit in proportie de 52%, urmat de America de Nord cu 36%, Europa cu 25%, America de Sud cu 22%, Australia cu 17% si Africa cu 3%. Zonele montane au o importanta deosebita in tot ceea ce reprezinta viata pe Pamant deoarece absolut toate fluviile si raurile importante ale izvorasc si primesc debit din surse montane, respectiv mai mult de jumatate din populatia umana depinde vital de apa montana.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Cele mai inalte varfuri muntoase din Romania

Cele mai inalte varfuri muntoase din Romania

Unitatile montane ale Romaniei fac parte din structurile axei alpine centrale si sud-est-europene, care se intind intre Alpi si Marea Egee, incluzand Carpatii si Balcanii. Unitatile montane ale Romaniei sunt mijlocii sau scunde avand doar cateva sectoare ce depasesc altitudinea de 2.000 de metri. Care sunt cele mai inalte varfuri muntoase din Romania?

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala 1

Geografie generala 1

Geografia este o ramura consacrata a stiintei inca din Antichitate devenind o stiinta propriu-zisa abia dupa a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Denumirea stiintei a fost data de Eratostene in secolul al III-lea i.e.n. care, plecand de la etimologia termenului de geografie "ghea" care inseamna Pamant si "graphien" care inseamna descriere a botezat ramura stiintifica de azi cunoscuta sub numele de Geografie. Eratostene a identificat si o prima definitie a geografiei spunand ca "Geografia este stiinta care se ocupa cu descrierea Pamantului". Testeaza-ti cunostintele geografice rezolvand testul "Geografie generala 1".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala 2

Geografie generala 2

Geografia este stiinta ce reprezinta un ansamblu sistematic de cunostinte obtinute prin investigarea si studiul naturii si societatii, prin observatie si rationament. Ca oricare alta ramura a stiintei si Geografia trebuie sa raspunda unor exigente teoretice menite sa-i asigure un statut stiintific cert, legitim si unanim recunoscut. Rezolva testul "Geografie generala 2" pentru a-ti testa cunostintele geografice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din geografie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct