´╗┐

Teste online din fizica

teste din fizica noi

Teste din fizica: Fenomene electrice 1

Fenomene electrice 1

Curentul electric reprezinta deplasarea dirijata a sarcinilor electrice si exista doua marimi fizice care caracterizeaza un curent electric: intensitatea curentului electric, numita adesea simplu tot curent electric, care caracterizeaza global curentul, referindu-se la cantitatea de sarcina electrica ce strabate sectiunea considerata in unitatea de timp.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene electrice 2

Fenomene electrice 2

Curentul electric e masoara in amperi si a doua densitatea de curent care este o marime vectoriala asociata fiecarui punct, intensitatea curentului regasindu-se ca integrala pe intreaga sectiune a conductorului din densitatea de curent. Se masoara in amperi pe metru patrat. Sarcinile electrice in miscare pot fi purtate intre doua puncte date, de electroni, ioni sau o combinatie de ioni si electroni. Producerea curentului electric este determinata de existenta unei tensiuni electrice intre cele doua puncte (intre care se deplaseaza sarcinile) ale unui circuit electric.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene termice 1

Fenomene termice 1

Fenomenele termice reprezinta proprietatile unui corp de a avea o anumita stare de incalzire caruia i se asociaza marimea fizica scalara numita temperatura. Temperatura este o marime fizica de stare. Temperatura este marimea fizica fundamentala ce masoara starea de incalzire a unui corp. Sistemul termodinamic este o portiune din spatiu de dimensiuni relativ mici, care contine un mare numar de molecule (atomi).

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene termice 2

Fenomene termice 2

Starea unui sistem este definita de totalitatea proprietatilor lui la un moment dat. Definitia, astfel formulata este vaga, deoarece sistemele pot avea un numar foarte mare de proprietati. Aceste proprietati au o natura calitativa cum este natura chimica a substantelor care intra in alcatuirea sistemului. Cele mai multe din proprietati sunt caracterizate prin marimi care, intr-o stare data a sistemului, au valori numerice bine precizate. Dar nu toate marimile ce caracterizeaza diferitele proprietati ale sistemului, au valori independente, ci intre aceste marimi pot exista diferite relatii. Astfel, marimile pot fi impartite in doua clase: unele pot avea valori arbitrare, care sunt alese ca variabile independente. Celelalte marimi se exprima in functie de cele din prima clasa. Valorile marimilor independente caracterizeaza complet starea sistemului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din fizica

1

2 3 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct