´╗┐

Teste online din arta

teste din arta noi

Teste din arta: Splendorile artei

Splendorile artei

Omul insusi este o splendoare a artei, deoarece el este o opera a creatiei universale, care a devenit un adevarat creator al operelor proprii. Toate operele de arta poarta cu ele imaginea realitatii timpului, a societatii, si a culturii acestea, ducand totodata si trairile sufletesti ale creatorului, deoarece arta este in esenta cea mai profunda expresie a creativitatii umane.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din arta

Teste din arta: Manastiri romanesti

Manastiri romanesti

Etimologia cuvantului "manastire" provine din limba greaca unde inseamna "locuinta izolata". Manastirea este un asezamant religios in care traiesc, dupa anumite reguli ascetice, calugari sau calugarite, intr-un ansamblu de cladiri care alcatuiesc un astfel de asezamant. Cu siguranta se poate spune despre Romania ca este o tara a lacasurilor de cult si a unora dintre cele mai frumoase biserici si manastiri. De la manastirile din Bucovina pana la cele din Dobrogea multe se gasesc inscrise in patrimoniul mondial UNESCO, datorita arhitecturii unice bazate pe diferite stiluri cum ar fi cele: gotice, bizantine sau brancoveneasca.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din arta

Teste din arta: Mosteniri arhitecturale

Mosteniri arhitecturale

Denumirea de "monument" provine din latinescul "memento", care inseamna "memorie", cu sensul de extensie, "aducere aminte". Mostenirile arhitecturale se impun atentiei publice prin calitatile lor artistice: proportii, modalitatea de a prelucra si pune in opera materialul de constructie, valoarea decoratiei plastice, cat si prin particularitatea lor de a reprezenta epoca istorica in care au fost construite. Mostenirile arhitecturale pot reprezenta palate, castele, domuri, catedrale, biserici, vestigii arhitectonice puse in valoare de sapaturile arheologice, ruinele unor asezari sau constructii, pastrate in stare fragmentara ori in stare de ruina, care evoca realitatile din trecut.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din arta

Teste din arta: Cele sapte minuni ale lumii antice

Cele sapte minuni ale lumii antice

Prima clasificare a minunilor lumii ii apartine lui Antipater din Sidon si a fost elaborata in secolul al II-lea i.e.n. Dintre cele sapte minuni ale lumii antice, sase nu mai exista deoarece au fost distruse de catastrofe naturale, de nebunia oamenilor sau de trecerea timpului, care forma fundamentala de existenta si de descompunere a materiei.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din arta

Bijuteria de lux Papillon Construct