Teste online din istorie

teste din istorie noi

Teste din istorie: Unirea Principatelor Române

Unirea Principatelor Române

Unirea Principatelor Române a fost un moment important în istoria românilor, deoarece a pus bazele formării statului român, reprezentând un adevărat proces de renaștere națională românească, care a început în secolul al XVIII-lea. Unirea Principatelor Române a avut o importanță majoră pentru istoria României, contribuind la dezvoltarea sa economică și politică a țării. La 24 ianuarie 1859, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Principatelor Unite, iar după validare a depus următorul jurământ: "Jur în numele Prea Sfintei Treimi și în fața Țării mele, că voi păzi cu sfințenie drepturile și interesele Principatelor Unite, că voi fi credincios constituției în textul și în spiritul ei, că în toată domnia mea voi veghea la respectarea legilor pentru toți și în toate uitând toată prigonirea și ura, iubind deopotrivă pe cel ce m-a iubit și pe cel ce m-a urât, neavând dinaintea ochilor mei decât binele și fericirea nației române. Așa Dumnezeu și compatrioții mei să-mi fie ajutor!".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Civilizatii antice

Civilizatii antice

In zorii umanitatii, au luat nastere si s-au dezvoltat civilizatii care au modelat cursul istoriei, punandu-si amprenta pe evolutia ulterioara a omenirii lasand o uriasa mostenire culturala si istorica care a contribuit in mod unic la dezvoltarea umanitatii. Vechile civilizatii ne ofera o perspectiva asupra modului in care au trait si au gandit oamenii in trecut, ajutandu-ne sa intelegem mai bine lumea in care traim astazi. Mostenirea acestor civilizatii stravechi este o adevarata comoara ce ne lumineaza calea si ne aminteste ca radacinile noastre culturale si tehnologice se intind adanc in trecutul stravechi, modeland prezentul si influentand viitorul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Dacii

Dacii

Dacii au fost un popor antic care a trait in vechea regiune istorica Dacia, situata in centrul si estul Europei. Herodot considerat "Parintele istoriei" a fost primul istoric ce a mentionat existenta dacilor si a oferit informatii clare despre ei. Herodot a fost impresionat de daci si i-a descris ca fiind un popor curajos si neinfricat spunand despre ei ca sunt "cei mai viteji dintre toti tracii, ... sunt neinfricati si buni la lupta". Vechii daci erau politeisti si credeau in numerosi zei, insa cel mai important zeu al lor era Zamolxis, care era considerat zeul suprem al nemuririi si al luminii. Asadar dacii erau un popor complex si interesant care a lasat o bogata mostenire, ce include monumente istorice, comori arheologice si numeroase traditii culturale pastrate vii pe teritoriul Romaniei pana in zilele noastre.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Razboi Mondial a fost cea mai mare conflagratie care a durat intre anii 1939 - 1945 implicand marea majoritate a statelor lumii care au format doua mari aliante militare opuse: Aliatii si Axa. Privit din punct de vedere statistic Al Doilea Razboi Mondial a durat 2.194 de zile, a cuprins 61 de state cu o populatie de 1,7 miliarde de oameni, adica trei patrimi din populatia de atunci a globului, s-a desfasurat pe teritoriul a 40 de state, pe o suprafata de 22.000.000 km2 din Europa, Asia, Africa precum si din oceanele Atlantic si Pacific, au participat atat pe front cat si in spatele lui aproximativ 110 milioane de militari si au murit aproximativ 50 de milioane de oameni atat pe front cat si in spatele lui.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din istorie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct