´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie noi

Teste din istorie: Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Razboi Mondial a fost cea mai mare conflagratie care a durat intre anii 1939 - 1945 implicand marea majoritate a statelor lumii care au format doua mari aliante militare opuse: Aliatii si Axa. Privit din punct de vedere statistic Al Doilea Razboi Mondial a durat 2.194 de zile, a cuprins 61 de state cu o populatie de 1,7 miliarde de oameni, adica trei patrimi din populatia de atunci a globului, s-a desfasurat pe teritoriul a 40 de state, pe o suprafata de 22.000.000 km2 din Europa, Asia, Africa precum si din oceanele Atlantic si Pacific, au participat atat pe front cat si in spatele lui aproximativ 110 milioane de militari si au murit aproximativ 50 de milioane de oameni atat pe front cat si in spatele lui.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Marea Unire a romanilor

Marea Unire a romanilor

Lucian Blaga martor al celei mai sublime pagini din istoria Romaniei o descria astfel: "Era o dimineata rece, de iarna. Pe o parte a soselei se duceau spre Alba Iulia, scartaind prin fagasele zapezii, carutele romanesti. Buchete de chiote si bucurie, alcatuind un singur tir, iar pe cealalta parte se retragea in aceeasi directie, armata germana ce venea din Romania, tun dupa tun, ca niste pumni stransi ai tacerii. La Alba Iulia, nu mi-am putut face loc in sala Adunarii. Aveam in schimb avantajul de a putea colinda din loc in loc, toata ziua, pe campul unde se aduna poporul. Era o roire de necrezut. Pe camp se inaltau, ici-colo, tribunele de unde oratorii vorbeau natiei. Pe vremea aceea nu erau microfoane, incat oratorii, cu glas prea mic pentru atata lume, treceau de la o tribuna la alta. In ziua aceea am cunoscut ce inseamna entuziasmul national, sincer, spontan, irezistibil, organic, masiv, al oratorilor de la tribuna".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie 1

Istorie 1

Istoria trebuie sa fie intotdeauna obiectiva, nepartinitoare si nepartizana incercand sa inteleaga ansamblul problematic supus judecatii ei, fara idei preconcepute sau sentinte pronuntate din start. Preocuparea principala a istoriei este aceea de a reprezenta adevarul, ce nu trebuie trecut cu vederea sau denaturat. Istoria este necesara umanitatii pentru a o oprii in a reproduce greselile din trecut si pentru a-i indica o cale spre viitor si dezvoltare. Totodata istoria mai are rolul de a dezvolta unitatea, intercorelarile, dar si de a contribui la eliminarea divergentelor produse pe parcursul unor evolutii, evidentiind cauzele acestora pentru a ajuta la solutionarea contradictiilor, dand in ansamblu sentimentul unui curs unic al istoriei si intretinand simtaminte de solidaritate.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie 2

Istorie 2

In zilele noastre istoria a devenit un adevarat reazam al omenirii, ajutandu-ne sa intelegem evolutia si uneori, decaderea speciei umane, transmitand experienta generatiilor viitoare. Inca din zorii omenirii, istoria a fost considerata un "magister vitae", adica o sfatuitoare inteleapta, pretioasa si indispensabila a mersului inainte al umanitatii. Istoria ne indica greselile sau din contra evenimentele benefice derulate in negura trecutului si totodata este menita sa dea sentimentul continuitatii, al unicitatii unei intransigente, ca un arbitru al vietii trecute, pe care s-o supuna dreptei judecati.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din istorie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct