Teste online din biologie

teste din biologie noi

Teste din biologie: Organismele vii 1

Organismele vii 1

Organismele vii, de la cele mai simple bacterii pana la cea mai inalta forma de organizare cunoscuta, omul, sunt alcatuite din materie vie. Materia vie detine o serie de caracteristici proprii remarcabile: au un grad inalt de complexitate si organizare; componentele organismelor vii indeplinesc functii specifice, fapt atestat nu numai pentru structurile macroscopice cum ar fi florile, frunzele, ochi, piele, organe interne etc. ci si pentru structurile intracelulare cum ar fi nucleul, membrana, acizii nucleici sau diferitele proteine; organismele vii au capacitatea de a capta si transforma energia din mediul inconjurator, utilizand-o pentru formarea propriilor structuri ordonate si complexe cat si pentru mentinerea si functionarea acestora.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Organismele vii 2

Organismele vii 2

O caracteristica extraordinara a organismelor vii este capacitatea acestora de autoreplicare precisa. Celulele organismelor vii poseda structuri interne formate din foarte multe molecule mari si complicate, cu un grad inalt de organizare. La randul lor, celulele formeaza structuri complexe care indeplinesc functii bine definite in organismele vii. Materia nevie care ne inconjoara consta, de obicei, din amestecuri de compusi simpli, ce au o organizare structurala comparativ relativ redusa.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Organismele vii 3

Organismele vii 3

Organismele vii au la cel mai inalt nivel de organizare in ierarhia structurii celulare diferitele complexe si sisteme supramoleculare sunt asamblate la randul lor in organitele si incluziunile celulei: nuclei, mitocondrii, cloroplaste, lizozomi, microcorpi etc. Deci, se poate afirma ca celula este unitatea de baza structurala, functionala si genetica a tuturor organismelor vii care poate exista singura sau in grup, formand tesuturi. Initial, toate celulele au forma globulara, ulterior devenind fusiforme, cilindrice, stelate etc., in functie de rolul lor fiziologic in organism.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Organismele vii 4

Organismele vii 4

Organismele vii realizeaza schimburi de materie si energie cu mediul inconjurator, astfel nutritia este o functie de baza a organismelor vii, care asigura cresterea si dezvoltarea organismului si se realizeaza cu ajutorul functiilor coparticipante: hranire (procesul de nutritie), circulatie, respiratie si excretie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din biologie

1

2 3 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct