´╗┐

Teste online din matematica

teste din matematica noi

Teste din matematica: Teoreme

Teoreme

Teorema este acea afirmatie care are drept scop stabilirea adevarului prin demonstratie. Afirmatia poate fi demonstrata logic, pornindu-se de la un sistem axiomatic, in cadrul unei teorii. Teorema a fost folosita initial de Aristotel, fiind constituita dintr-un sir de teoreme, a caror demonstratie se bazeaza pe teorema care o preceda.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din matematica

Teste din matematica: Istoria matematicii

Istoria matematicii

Istoria matematicii urmareste o investigare a originii descoperirilor matematice inainte de perioada moderna, cand a avut loc o raspandire a cunostintelor matematice in intreaga lume. Studierea si dezvoltarea matematicii a avut loc in diferite zone de pe glob. Matematicienii din Grecia antica si-au adus contributia printr-o rafinare a metodelor matematice, in special prin introducerea de rationamente deductive si de rigoare matematica in demonstratii, extinzand si subiectul de studiu al matematicii. Matematicienii chinezi au avut contributii privind scrierea intr-un sistem numeric, cei din spatiul indiano-arabic au introdus regulile de folosire a operatiilor, asa cum le utilizam astazi, care au evoluat de-a lungul primului mileniu in India si a fost transmis in vest prin matematicienii islamici, care la randul lor, au dezvoltat si extins matematicile cunoscute pana atunci.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din matematica

Teste din matematica: Matematica generala

Matematica generala

Matematica este stiinta care studiaza relatiile cantitative, modelele de structura, schimbare si spatiu. In sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite in mod axiomatic folosind logica formala. Daca vrei sa-ti testezi cunostintele din matematica, te invitam sa parcurgi testul alaturat.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din matematica

Bijuteria de lux Papillon Construct