Teste online din religie

teste din religie noi

Teste din religie: Noul Testament - Iisus

Noul Testament - Iisus

Noul Testament este a doua parte a Bibliei crestine si se concentreaza pe viata, invataturile si ridicarea la cer a lui Iisus Hristos, considerat de crestini ca fiind Fiul lui Dumnezeu si Mesia cel profetit in Vechiul Testament. Conform Noului Testament, Iisus s-a nascut in Betleem, Iudeea, sub conducerea regelui Irod cel Mare. Evangheliile dupa Matei si Luca relateaza nasterea sa miraculoasa din Fecioara Maria, prin Duhul Sfant. Copilaria lui Iisus este putin descrisa, dar un episod semnificativ este cel al vizitei sale la Templul din Ierusalim la varsta de 12 ani, unde uimeste invatatii cu intelepciunea sa. In jurul varstei de 30 de ani, Iisus a inceput sa predice si sa infaptuiasca minuni in Galileea si Iudeea. Invataturile sale se bazau pe iubirea de Dumnezeu si de semeni, iertarea pacatelor, pocainta si mila. Iisus a vindecat bolnavi, a hranit multimi flamande, a dat vedere orbilor si a inviat morti. Miracolele lui Iisus au fost semne ale puterii sale divine si ale mesajului sau mesianic. Iisus a intrat in Ierusalim ca un rege triumfator, insa a fost intampinat cu ostilitate de catre conducatorii religiosi iudei, care l-au acuzat de blasfemie si procuratorul roman al Iudeii, Pontius Pilat l-a condamnat la moarte prin crucificare. Iisus a inviat din morti dupa trei zile, invingand moartea si demonstrand divinitatea sa aratandu-se discipolilor sai carora le-a cerut sa propovaduiasca Evanghelia in toata lumea. Noul Testament prezinta o imagine complexa a lui Iisus Hristos, ca fiind un om cu o natura divina, care a venit pe pamant pentru a mantui omenirea de pacat si moarte. Crestinii considera moartea si invierea lui Iisus ca fiind fundamentale in calea spre mantuire.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din religie

Teste din religie: Noul testament - Apostolii lui Iisus

Noul testament - Apostolii lui Iisus

Cei 12 Apostoli au jucat un rol crucial in istoria crestinismului, fiind martorii vietii, invataturilor si minunilor lui Iisus Hristos. Ei au fost alesi de Mantuitor pentru a fi ucenicii Sai apropiati, pentru a propovadui Evanghelia si pentru a pune bazele Bisericii. Apostolii au primit invatatura de la Iisus, invatand despre Imparatia lui Dumnezeu si despre calea mantuirii. Dupa Inaltarea lui Iisus la cer, au primit Duhul Sfant la Cincizecime si au pornit sa propovaduiasca Evanghelia in toata lumea. De-a lungul vremii au infruntat multe greutati si persecutii, insa au perseverat in misiunea lor, ducand mesajul lui Hristos pe intreg Pamantul. Prin predicile, minunile si scrierile lor, au contribuit la raspandirea crestinismului avand un impact semnificativ asupra lumii si prin exemplul lor de credinta, curaj si perseverenta.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din religie

Teste din religie: Isus si cei 12 Apostoli

Isus si cei 12 Apostoli

Isus si-a ales doisprezece apostoli care, potrivit Noului Testament, au fost alaturi de Mantuitor in ultimii trei ani si jumatate de viata lumeasca si au fost primii care au marturisit invierea sa. Biblia spune ca inainte de a-si alege ucenicii Isus s-a rugat o noapte intreaga. Mantuitorul a reusit sa transforme doisprezece oameni simplii pescari, agricultori, vamesi, etc care nu faceau parte din elita societatii in doisprezece alesi ai Domnului care au fost trimisi in lume sa propovaduiasca Evanghelia, fiind considerati totodata si intemeietorii Bisericii crestine. Apostolii au fost cei care si-au abandonat viata de zi cu zi pentru a-l urma pe Mesia care le-a spus: "Veniti si urmati-ma!". Fiecare apostol ales de Isus era unic si diferit de celalalt, diferentele sunt atat de uriase, incat in mod normal sansele de a ramane impreuna erau inexistente. Petru era un om impulsiv, aspru, dominat de primul impuls, insa Isus a reusit sa aduca la lumina capacitati nebanuite, care existau in inima lui Petru, dand la o parte toata negura trasaturilor de caracter defavorabile. Ioan era atras de Isus Hristos si invatatura Sa, insa nu stia sa mentina echilibrul intre diferitele sale trasaturi de caracter si astfel, ajungea ca ravna sa il conduca la intoleranta, fiind denumit si "omul care nu are exceptii. Iacob, fratele lui Ioan, cauta slava, insa Domnul i-a dat suferinta, dorea puterea, insa Domnul i-a dat slujirea, voia un loc de cinste, insa Domnul i-a dat o viata de martir. Andrei nu era un la fel de cunoscut ca Petru, Iacob sau Ioan, dar avea un caracter deosebit, stiind cum sa insufle credinta si bunatatea, fiind de o utilitate extraordinar? in imparatia lui Dumnezeu. Andrei l-a adus pe Petru la Isus, astfel daca crestinismul contemporan il preaslaveste pe Petru ca fiind temelia bisericii este pentru ca fratele lui, Andrei, un om aproape necunoscut, l-a luat de mana intr-o zi si l-a dus la Isus Hristos.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din religie

Teste din religie: Isus Hristos

Isus Hristos

Isus Hristos este fondatorul si figura centrala a crestinismului, fiind totodata si unul dintre cele mai importante simboluri ale culturii occidentale, majoritatea bisericilor crestine considerandu-l Fiul lui Dumnezeu sau Mesia cel vestit de Vechiul Testament iudaic, care in timp a devenit al doilea personaj al Trinitatii crestine. Principalele izvoare scrise ce ne relateaza despre viata lui Isus Hristos sunt cele patru evanghelii canonice: Evanghelia lui Matei, a lui Marcu si a lui Luca si Ioan la care se adauga celelalte carti ale Noului Testament. Trasaturile fundamentale ale lui Isus Hristos in crestinism se datoreaza anumitor evenimente majore ale existentei sale relatate in Biblie cum ar fi: Nasterea, Minunile savarsite, Crucificarea si Invierea, precum si invataturi si retorica discursului sau.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din religie

1

2 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct