´╗┐

Teste online din religie

teste din religie noi

Teste din religie: Isus si cei 12 Apostoli

Isus si cei 12 Apostoli

Isus si-a ales doisprezece apostoli care, potrivit Noului Testament, au fost alaturi de Mantuitor in ultimii trei ani si jumatate de viata lumeasca si au fost primii care au marturisit invierea sa. Biblia spune ca inainte de a-si alege ucenicii Isus s-a rugat o noapte intreaga. Mantuitorul a reusit sa transforme doisprezece oameni simplii pescari, agricultori, vamesi, etc care nu faceau parte din elita societatii in doisprezece alesi ai Domnului care au fost trimisi in lume sa propovaduiasca Evanghelia, fiind considerati totodata si intemeietorii Bisericii crestine. Apostolii au fost cei care si-au abandonat viata de zi cu zi pentru a-l urma pe Mesia care le-a spus: "Veniti si urmati-ma!". Fiecare apostol ales de Isus era unic si diferit de celalalt, diferentele sunt atat de uriase, incat in mod normal sansele de a ramane impreuna erau inexistente. Petru era un om impulsiv, aspru, dominat de primul impuls, insa Isus a reusit sa aduca la lumina capacitati nebanuite, care existau in inima lui Petru, dand la o parte toata negura trasaturilor de caracter defavorabile. Ioan era atras de Isus Hristos si invatatura Sa, insa nu stia sa mentina echilibrul intre diferitele sale trasaturi de caracter si astfel, ajungea ca ravna sa il conduca la intoleranta, fiind denumit si "omul care nu are exceptii. Iacob, fratele lui Ioan, cauta slava, insa Domnul i-a dat suferinta, dorea puterea, insa Domnul i-a dat slujirea, voia un loc de cinste, insa Domnul i-a dat o viata de martir. Andrei nu era un la fel de cunoscut ca Petru, Iacob sau Ioan, dar avea un caracter deosebit, stiind cum sa insufle credinta si bunatatea, fiind de o utilitate extraordinar? in imparatia lui Dumnezeu. Andrei l-a adus pe Petru la Isus, astfel daca crestinismul contemporan il preaslaveste pe Petru ca fiind temelia bisericii este pentru ca fratele lui, Andrei, un om aproape necunoscut, l-a luat de mana intr-o zi si l-a dus la Isus Hristos.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din religie

Teste din religie: Isus Hristos

Isus Hristos

Isus Hristos este fondatorul si figura centrala a crestinismului, fiind totodata si unul dintre cele mai importante simboluri ale culturii occidentale, majoritatea bisericilor crestine considerandu-l Fiul lui Dumnezeu sau Mesia cel vestit de Vechiul Testament iudaic, care in timp a devenit al doilea personaj al Trinitatii crestine. Principalele izvoare scrise ce ne relateaza despre viata lui Isus Hristos sunt cele patru evanghelii canonice: Evanghelia lui Matei, a lui Marcu si a lui Luca si Ioan la care se adauga celelalte carti ale Noului Testament. Trasaturile fundamentale ale lui Isus Hristos in crestinism se datoreaza anumitor evenimente majore ale existentei sale relatate in Biblie cum ar fi: Nasterea, Minunile savarsite, Crucificarea si Invierea, precum si invataturi si retorica discursului sau.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din religie

Teste din religie: Sarbatoarea Invierii Mantuitorului

Sarbatoarea Invierii Mantuitorului

Pastele reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care sarbatoreste evenimentul fundamental al crestinismului, Invierea lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Prin Invierea lui Hristos crestinii inteleg scopul existentei omenesti, deoarece putem privi spre "zarea vesniciei noastre", putem intelege si accepta moartea: ne-am nascut pentru a trai si muri, murim pentru a invia si inviem pentru a trai in veci cu Hristos.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din religie

Bijuteria de lux Papillon Construct