HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser sau navigator. Un document HTML este un fisier text (ASCII) care contine descrieri recunoscute de programele de navigare pe Internet, fisiere ce pot fi create utilizand orice editor de text. HTML este prescurtarea de la Hyper Text Mark-up Language si este codul care sta la baza paginilor web. Paginile HTML sunt formate din etichete sau tag-uri si au extensia .html sau .htm. In marea lor majoritate aceste etichete sunt pereche, una de deschidere <eticheta> si alta de inchidere </eticheta>, mai exista si cazuri in care nu se inchid, atunci se foloseste <eticheta /> browserul interpreteaza aceste etichete afisand rezultatul pe ecran. HTML-ul nu este un limbaj case sensitiv (nu face deosebirea intre litere mici si mari). Pagina principala a unui domeniu este fisierul index.html respectiv index.htm, aceasta pagina este setata a fi afisata automat la vizitarea unui domeniu.
Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din stiinta
Inventiile reprezinta motorul principal al dezvoltarii civilizatiei umane, fiind o rezolvare sau o realizare tehnica dintr-un domeniu al cunoasterii care prezinta noutate si progres fata de stadiul cunoscut pana in acel moment. O inventie este noua daca nu este cuprinsa in stadiul tehnicii care cuprinde cunostintele accesibile publicului printr-o descriere scrisa sau orala, prin folosire sau in orice alt mod, pana la data depozitului cererii de brevet de inventie. Deosebirile fata de solutiile cunoscute anterior in domeniu trebuie sa fie esentiale si sa genereze efecte tehnice noi.
Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din stiinta
Conform Dictionarului explicativ al limbii romane, stiinta este "un ansamblu sistematic de cunostinte despre natura, societate si gandire; ansamblu de cunostinte dintr-un anumit domeniu al cunoasterii". Stiinta dezvolta doua mari ramuri: experimentul si teoria. In momentul experimentarii se cauta o informatie, iar in teorie se dezvolta modele care explica ceea ce se observa. In mod empiric, teoriile stiintifice sunt obiective si verificabile empiric, fiind predictii ale rezultatelor empirice care pot fi confirmate sau infirmate prin falsificabilitate. Deci se poate afirma faptul ca stiinta incearca sa identifice fenomene si entitati, fortele care le cauzeaza, mecanismele prin care ele exercita aceste forte, si sursele acelor forte in sensul structurilor interne ale acestor fenomene si entitati.
Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din stiinta
Inventiile si descoperirile reprezinta o rezolvare sau realizare dintr-un domeniu al cunoasterii care prezinta noutate si progres fata de stadiul cunoscut pana in acel moment. Inventiile se deosebesc de descoperiri prin faptul ca o descoperire, inseamna constatarea unei realitati inca necunoscute, pe cand inventiile doar arareori se fac pe neasteptate deoarece sunt in mod obisnuit rezultatul unei convergente a tehnologiilor actuale intr-un mod nou si unic. Lucrul acesta se poate realiza in urma satisfacerii unei anumite necesitati umane, ca o implinire a dorintei unui inventator de a face ceva mai rapid sau mai eficient, ori chiar ca urmare a unei intamplari. Inventiile pot fi rezultatul unui efort individual, dar si al unei munci in echipa si pot fi facute simultan in diferite parti ale lumii. Cu toate ca multe din inventiile care astazi ni se par banale, au revolutionat epoca in care au aparut.
Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din stiinta