´╗┐

Teste online din stiinta

teste din stiinta - pagina 2

Teste din stiinta: Magnetii si magnetismul

Magnetii si magnetismul

Magnetul este un material sau un obiect care produce camp magnetic. Aceasta ii confera proprietati particulare cum ar fi exercitarea unei forte de atractie asupra unui material feromagnetic. Te-ai intrebat vreodata de ce magnetul atrage fierul? Sau ce anume din compozitia magnetului determina atractia fierului? Daca prezenta la orele de fizica nu a fost niciodata o prioritate, poti sa-ti testezi cunostintele privind magnetul si magnetismul parcurgand acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din stiinta

Teste din stiinta: Inventatori romani

Inventatori romani

O tara se cunoaste dupa oamenii ce o locuiesc, iar Romania, cu atatia oameni de valoare, oameni de stiinta, scriitori, artisti sau sportivi, a dat lumii multe, insa meritele nu i-au fost intotdeauna recunoscute. Ne folosim zilnic de inventiile romanesti in viata de zi cu zi fara sa stim care este originea lor, a acestor descoperiri care ne salveaza viata sau ne fac existenta mai usoara. De la aviatie la medicina, exista numeroase descoperiri si inventii romanesti care sunt folosite de intreaga populatie a globului, care sunt indispensabile sau reprezinta baza altor mecanisme si obiecte de care ne folosim.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din stiinta

Teste din stiinta: Unitati de masura

Unitati de masura

Unitatile de masura reprezinta un standard de masurare a cantitatilor fizice si metrologie unde este necesara o definitie clara si univoca asupra aceleasi cantitati, pentru a garanta utilitatea si reproductibilitatea rezultatelor experimentale, ca baza a metodei stiintifice. Sistemele de masura stiintifice sunt o formalizare a conceptului de greutati si masuri, care s-au dezvoltat initial cu scopuri comerciale, in special pentru a crea o serie de instrumente cu care vanzatorii si cumparatorii sa poata masura in maniera univoca o cantitate de marfa tranzactionata. Sistemul Metric de unitati de masura a fost creat din dorinta de a se pune capat haosului care domnea in domeniul masurarilor, inaintea sistemului metric, pe teritoriul tarii noastre, ca si in majoritatea tarilor Europei existau o multime de unitati de masura care aveau denumiri si valori foarte diferite in functie de regiunea, perioada istorica sau de utilizatorii acestora.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din stiinta

Teste din stiinta: Satelitii de comunicati

Satelitii de comunicati

Conceptul de satelit de comunicatii a fost pentru prima data utilizat de britanicul Arthur C.Clarke in anul 1945. Cu toate ca este un domeniu putin cunoscut iti propunem un test care sa-ti testeze cunostintele referitoare la sateliti.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din stiinta

« 1

2

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct