Teste online diverse

teste diverse noi

Teste diverse: Toamna

Toamna

Toamna este al treilea anotimp al climei temperate, fiind anotimpul care face legatura dintre vara si iarna. In emisfera nordica, toamna incepe in jurul lunilor august sau septembrie, iar in emisfera sudica inceputul toamnei are loc in jurul lunii martie. Toamna frunzele se ingalbenesc, treptat capata o culoare rosiatica sau bruna, dupa care cad. Zilele devin din ce in ce mai scurte si mai racoroase, cu nopti tot mai lungi si mai friguroase, iar in unele tari precipitatiile tind sa creasca treptat.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online diverse

Teste diverse: Codul Morse

Codul Morse

Codul sau alfabetul Morse este o metoda de transmitere a informatiei folosind secvente standardizate de semne sau pulsatii scurte si lungi, cunoscute in mod comun ca puncte si linii pentru litere, cifre si caracterele speciale specifice oricarui mesaj. Oficial, parintele codului Morse este Samuel Morse, insa in ultimul timp, exista tot mai multe dovezi care indica faptul ca adevaratul inventator al alfabetului Morse, cel putin in varianta sa de inceput, a fost asistentul lui Morse, Alfred Vail. Codul Morse a fost inventat pe la mijlocul anilor 1830 pentru a fi folosit la transmiterea informatiei cu ajutorul telegrafului electric si a inceput sa fie folosit pe scara larga incepand cu perioada timpurie a comunicatiilor radio, in jurul anului 1890.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online diverse

Teste diverse: Traditii si superstitii de anul nou

Traditii si superstitii de anul nou

Traditiile si obiceiurile de anul nou reprezinta legatura stransa dintre generatii prin intermediul carora trasaturile unui popor nu se pierd. Datinile si obiceiurile se transmit din generatie in generatie, astfel ca, la cumpana dintre ani, suntem intampinati de o atmosfera unica, cu o intensa traire emotionala care, de cele mai multe ori, reflecta o realitate cotidiana, legand punti nevazute intre om si cosmos, intre om si mediul inconjurator sau intre om si semenii sai.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online diverse

Teste diverse: Secrete culinare

Secrete culinare

Arta culinara este considerata inca din cele mai vechi timpuri drept cel mai important factor din viata noastra de zi cu zi, fie ca vorbim de necesitate, placere sau pasiune, preparatele culinare fac parte zilnic din viata noastra si uneori ne pot descrie chiar un anume stil de viata. Pentru a-ti testa priceperea si mestesugul in pregatirea si aranjarea mancarurilor te rugam sa parcurgi acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online diverse

1

2 3 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct