´╗┐

Teste online din biologie

teste din biologie - pagina 2

Teste din biologie: Organismele vii 5

Organismele vii 5

Celulele vii pot fi impartite in doua clase mari in functie de tipul de energie pe care il capata din mediul lor inconjurator: celulele fotosintetizante si celulele heterotrofe. Celulele fotosintetizante utilizeaza lumina solara ca sursa principala de energie. Energia radianta este absorbita de un pigment, clorofila, si transformata in energie chimica. Celulele heterotrofe obtin energie din degradarea moleculelor organice bogate in energie, cum ar fi glucoza, care este oxidata la dioxid de carbon si apa. Materia nevie nu poate utiliza energia exterioara pentru a-si mentine si imbunatati organizarea structurala. In realitate, materia nevie se descompune, trecand intr-o stare mai putin organizata, atunci cand absoarbe energie externa sub forma de caldura sau lumina, proces insotit de o crestere a entalpiei.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Sisteme biologice

Sisteme biologice

Materia vie reprezinta totalitatea organismelor vii ce alcatuiesc invelisul viu al planetei, denumit biosfera. Viata este o forma de manifestare a sistemelor materiale superior organizate. Expresia "materie vie" este improprie, deoarece aceasta materie este alcatuita din aceleasi elemente componente (compusi chimici) ca si materia zis "nevie", doar ca aceste componente sunt altfel organizate. Viata este o consecinta a organizarii superioare a materiei, o stare functionala superioara, de aceea este mai corecta sintagma "materia viului", expresie ce sugereaza ca viata nu este o "esenta" in sine, ci o stare si proprietate castigate de materie, ca urmare a evolutiei. Sistemele biologice sunt "vii".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Evolutie biologica

Evolutie biologica

Faptul ca lumea vie si nevie sufera o transformare continua si ireversibila, pe care epoca moderna o numeste evolutie, se regaseste in gandirea umana din cele mai vechi timpuri. Dar, legarea ideilor despre evolutie intr-o teorie, ce incearca sa explice acest proces, s-a realizat la inceputul secolului al XIX-lea, de catre naturalistul J. B. Lamarck in anul 1809.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din biologie

Teste din biologie: Biologie animala

Biologie animala

Biologia animala studiaza organismele eucariote pluricelulare, cu nutritie heterotrofa din urmatoarele puncte de vedere: al formei si structurii (organizatiei) interne, al functiilor si comportamentelor, al raspandirii in spatiu, al raspandirii in timp si al interrelatiilor cu componentele abiotice si biotice ale mediului. Rolul studierii acestui domeniu este de a cunoaste speciile de animale si de a permite intelegerea rolului pe care il indeplinesc populatiile acestora in structura si functionarea biocenozelor din diferite ecosisteme.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din biologie

« 1

2

3 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct