´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina noi

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia sistemului muscular

Fiziologia sistemului muscular

Sistemul muscular este format din totalitatea muschilor din corp, care sunt organe active ale miscarii datorita proprietatii lor de a se contracta. Din punct de vedere histologic si functional, exista trei categorii de muschi: muschi striati, care se prind pe schelet care se mai numesc si muschi scheletici, muschi netezi, care se gasesc in peretii organelor interne si se mai numesc muschi viscerali sau al organelor interne si muschi striati de tip cardiac, adica muschiul inimii, miorcardul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia analizatorilor

Fiziologia analizatorilor

Analizatorii conecteaza organismul cu mediul de viata prin canale informationale care receptioneaza conduc si integreaza excitatiile din mediul extern si intern, sub forma de senzatii specifice si constiente. Din punct de vedere morfofunctional orice analizator este format din trei componente: periferic sau receptor, intermediar de conducere si central de perceptie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia glandelor endocrine

Fiziologia glandelor endocrine

Sistemul endocrin este compus din glande ce nu au canal excretor si care elimina produsii de secretie direct in sange. Produsii de secretie sau hormonii sunt eliminati permanent in cantitati mici fiind transportati pana la nivelul structurii celulare unde regleaza intensitatea si viteza desfasurarii anumitor procese specifice prin activarea sau inhibarea activitatii unor sisteme enzimatice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia sistemului nervos

Fiziologia sistemului nervos

Sistemul nervos are rolul de a receptiona, transmite si integra informatia din mediul intern si extern pe baza carora elibereaza raspunsuri adecvate motorii si secretorii. Proprietatea sistemului nervos este de a coordona activitatea tuturor organelor precum si relatiile organismului ca intreg cu mediul exterior. Aceasta proprietate se numeste functia integrativa. Integrarea este o functie a tuturor etajelor sistemului nervos, dar organul de integrare propriu-zisa care subordoneaza si functiile celorlalte etaje este scoarta cerebrala.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din anatomie si medicina

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct