´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 2

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului genital

Fiziologia aparatului genital

Sistemul reproducaror uman este format din: organe genitale interne, organe genitale externe si din glandele anexe. Din punct de vedere anatomic, sistemul de reproducere sau genital este constituit din organele genitale masculine si din cele feminine. Organele genitale masculine sunt formate din: doua glande genitale, tescule, conducte seminale, glande seminale si din organele genitale externe. Organele genitale feminine sunt formate din: glandele sexuale (ovare) , caile genitale sau organele genitale interne (tubele uterine, uterul si vagina) si din organele genitale externe.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului renal 1

Fiziologia aparatului renal 1

Sistemul renal este format din organele pereche rinichi si uretere si din vezica urinara si uretra care sunt organe nepereche. Rolul sistemului renal este de a mentine homeostazia mediului intern prin existenta unor procese fiziologice complexe de filtrare, absorbtie si secretie. In urma acestor procese se formeaza urina prin intermediul careia sunt eliminati produsii reziduali ai metabolismului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului renal 2

Fiziologia aparatului renal 2

Principalele organe care realizeaza functia de excretie a substantelor neutilizabile sau daunatoare organismului sunt rinichii si pielea. Rolul principal al aparatului urinar este de a forma si elimina urina. Aceasta este formata la nivel renal, trece si prin uretere si ajunge la vezica urinara unde stationeaza pentru perioade scurte de timp, dupa care este eliminata prin uretra.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului digestiv 1

Fiziologia aparatului digestiv 1

Aparatului digestiv este alcatuit din totalitatea organelor care au ca functii: digestia alimentelor, absorbtia nutrimentelor si eliminarea resturilor nedigerabile. Sistemul digestiv este alcatuit din: tubul digestiv format dintr-o serie de organe tubulare de calibru diferit si din glandele anexe, ancorate la diferite etaje ale tractului digestiv.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct