´╗┐

Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 2

Teste din limba romana: Gramatica generala 2

Gramatica generala 2

Gramatica limbii romane are o terminologie bogata insa odata ajunsi sa o intelegem ne intelegem mai usor pe noi insine, ne indreptam caracterul. Noica spunea "Numai in cuvintele limbii tale se intampla sa-ti amintesti de lucruri pe care nu le-ai invatat niciodata. Caci orice cuvant este o uitare si in aproape oricare s-au ingropat intelesuri de care nu mai stii.(...) Actul de cultura e: sa inveti noutatea ca si cum s-ar ivi din tine".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica generala 3

Gramatica generala 3

Lingvistii afirma faptul ca multe greseli gramaticale se fac in limba romana din cauza faptului ca este o limba cu multe forme flexionare ale cuvintelor. Comunicarea si transmiterea de informatii reprezinta functie fundamentala a limbii, functie ce se intemeiaza pe utilizarea semnelor lingvistice, care asigura corelarea unor entitati fonetice cu o informatie multipla si diversa. In componenta sa constructiva comunicarea lingvistica reprezinta un proces care se bazeaza pe existenta unui fond comun si relativ stabil de unitati lingvistice apte de a fi incluse, in virtutea unor reguli, de asemenea comune si relativ stabile, in componenta unor semne lingvistice superioare ca intindere si complexitate.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica generala 4

Gramatica generala 4

Transferul de informatie, propriu procesului de comunicare prin limba, pune in joc mijloace lingvistice multiple si diverse, care pot fi inregistrate si descrise din perspective diferite, presupunand conceptualizari mai mult sau mai putin divergente, mai mult sau mai putin adecvate in raport cu obiectul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 1

Gramatica uzuala a limbii romane 1

Gramatica este un sistem de organizare generala a cuvintelor unei limbi prin care se realizeaza comunicarea verbala, ce se constituie ca un ansamblu sau cod de reguli privitoare la forma si la modificarile formale ale cuvintelor, precum si la imbinarea lor in enunturi (propozitii si fraze). In acelasi timp, termenul gramatica denumeste disciplina lingvistica care studiaza sistemul gramatical al limbii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din limba romana

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct