´╗┐

Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 4

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 6

Gramatica uzuala a limbii romane 6

Gramatica generala este inspirata din ideile rationalismului francez din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, intruchipate de "Grammmaire generale et raisonnee de Port-Royal" (1660), avand ca scop teoretizarea faptelor lingvistice dincolo de particularitatile limbilor nationale, generalizarea unor concepte gramaticale care permit stabilirea principiilor comune tuturor limbilor; va fi dezvoltata creator in cadrul gramaticii moderne, structuraliste prin gramatica universala bazata pe universalii lingvistice (categorii, relatii, tendinte comune tuturor limbilor).

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 7

Gramatica uzuala a limbii romane 7

Gramatica comparata stabileste asemanarile si deosebirile dintre doua sau mai multe limbi; in cadrul gramaticii structurale, compararea a doua limbi la diferite nivele ale organizarii lor, pentru identificarea zonelor de contrast si a celor de identitate a celor doua structuri, este punctul de plecare al gramaticii contrastive.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 8

Gramatica uzuala a limbii romane 8

Gramatica analitica are drept punct de plecare constructia sintactica sau imbinarea de cuvinte care alcatuieste un text sau un corpus de propozitii si fraze dintr-o limba, supuse unor segmentari succesive in vederea identificarii si caracterizarii elementelor componente, inclusiv la nivelul formei lor (nivel paradigmatic).

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 9

Gramatica uzuala a limbii romane 9

Gramatica clasica sau gramatica traditionala preia, in esenta, conceptele si sistematizarile gramaticii latine, adaptandu-le la specificul limbilor actuale. Gramatica clasica privita in ansamblu, ca model al limbii are anumite caracteristici infatisate in detaliu in studiile de lingvistica moderna. Particularitatile provin din modul in care sunt implicate relatiile de adevar, de exprimare si de desemnare in conceperea limbajului natural.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din limba romana

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct