´╗┐

Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 3

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 2

Gramatica uzuala a limbii romane 2

Domeniul gramaticii este circumscris diferit in functie de metodologia si orientarea abordarii gramaticale, fiind extins prin includerea in gramatica a formarii cuvintelor, adica prin morfologia derivationala, uneori, si a fonologiei, lexicologiei sau fiind restrans la sintaxa. Gramatica a evoluat de-a lungul timpului in functie de conceptia si obiectivele studiului limbii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 3

Gramatica uzuala a limbii romane 3

Gramatica este formata din doua parti constitutive: morfologia care reprezinta studiul cuvantului, ca forma si sintaxa, studiul enuntului, ca imbinare de cuvinte. Cele doua ramuri ale gramaticii se afla intr-o stransa interdependenta: modificarile de forma exprima functii si raporturi sintactice diferite, iar imbinarile de cuvinte pot contribui la realizarea unor categorii gramaticale ale unor parti de vorbire.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 4

Gramatica uzuala a limbii romane 4

Gramatica istorica sau gramatica diacronica este interesata de problemele originii si ale evolutiei formelor si categoriilor gramaticale din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Aceasta se baeaza mai ales pe metoda comparativ-istorica de corelare a faptelor de limba in momente succesive ale dezvoltarii unei limbi.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 5

Gramatica uzuala a limbii romane 5

Gramatica normativa, gramatica corectiva sau gramatica prescriptiva, numita figurat gramatica greselilor sau gramatica erorilor are drept scop stabilirea regulilor gramaticale de folosire corecta a limbii, fixarea normei gramaticale si reperarea, explicarea si corectarea abaterilor de la norma gramaticala.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online din limba romana

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct