´╗┐

Teste online din limbi straine

teste din limbi straine - pagina 7

Teste din limbi straine: General English 3

General English 3

Limba engleza este o limba anglo-friziana. Popoare vorbitoare de limbi germanice din nord-vestul Germaniei (angli si saxoni), si din Iutlanda (iutii) au invadat ceea ce astazi este partea de est a Angliei, in jurul secolului V e.n.. Inca se dezbate daca vechea engleza s-a raspandit prin dispersarea vechii populatii, sau daca celtii nativi au adoptat gradual limba si cultura clasei dominante, nefiind exclusa nici o combinatie a acestor doua procese. Indiferent de origini, aceste dialecte germanice s-au unit pana la un punct (inca mai ramasesera variatiuni geografice) si au format ceea ce astazi se numeste vechea engleza. Vechea engleza se aseamana cu unele dialecte de pe coasta de nord-vest a Germaniei si Olandei de astazi.

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: General English 4

General English 4

Cunoasterea limbii engleze este necesara pentru angajarea in anumite domenii, profesii sau ocupatii. Rezultatul acestei necesitati este ca peste un miliard de oameni din intreaga lume vorbesc engleza macar la un nivel de baza. Engleza este de asemenea una din cele sase limbi oficiale ale Natiunilor Unite.

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: General verbal aptitude

General verbal aptitude

This test is a miscellaneous selection of 20 questions designed to measure language use or comprehension, and your ability to adapt to different types of question.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Din tiganeste in romaneste

Din tiganeste in romaneste

Limba tiganeasca are importante influente persane si armene, ceea ce dovedeste trecerea tiganilor prin aceste tari. Se pare ca din Armenia probabil datorita invaziei turcesti, tiganii s-au despartit in trei grupuri, mergand inspre nordul Marii Negre, sud pana in Egipt si vest spre Imperiul Bizantin. Tiganii care au mers spre Imperiul Bizantin sunt cei care s-au raspandit in intreaga Europa. Abundenta de cuvinte din limba greaca sugereaza o prezenta relativ indelungata in Imperiul Bizantin. Probabil ca din nou invazia turceasca ii alunga pe tigani spre Balcani in secolul al XIV-lea, si dupa cucerirea balcanilor de catre fortele otomane unii au patruns in vestul Europei. Tiganii au avut mereu o aura misterioasa, inca de la venirea lor in Europa, cand erau asociati cu o lume misterioasa a magiei. Totodata, pentru ei ghicitul era o modalitate simpla de a castiga bani. De-a lungul timpului, tiganii au folosit multe metode de ghicit, de la boluri de cristal, carti de tarot, pana la numerologie si cititul in palma. Pentru tine este un mister limba acestor magicieni?

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online din limbi straine

« 4 5 6

7

8 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct