´╗┐

Teste online din limbi straine

teste din limbi straine - pagina 2

Teste din limbi straine: Limba franceza 1

Limba franceza 1

Limba franceza este o limba indoeuropeana ce face parte din familia limbilor romanice, mai exact din ramura de vest a acestora, unde, in grupul limbilor galo-romanice, este una dintre limbile oil. Cea mai veche atestare a termenului de limba oil se regaseste la Dante Alighieri. Prin oil Alighieri intelegea ca fiind limba literara franceza veche. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 1.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 2

Limba franceza 2

Istoria limbii franceze incepe odata cu cucerirea Galiei de armata romana, cucerire ce s-a incheiat in secolul I i.e.n. Limba latina populara este adoptata treptat de populatia autohtona, in cursul unei perioade de bilingvism care dureaza pana in secolul al V-lea. Limba galica o influenteaza pe cea latina, constituind substratul viitoarei limbi franceze. Se formeaza astfel o limba numita de lingvisti galo-romana. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 2.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 3

Limba franceza 3

Sistemul fonetic al limbii franceze vechi a fost foarte bogat la inceputul perioadei, insa nu se poate preciza cate foneme avea si cate variante combinatorii, insa se stie depre acest sistem ca este dedus din grafia documentelor, din asonantele si rimele din literatura poetica, deoarece scribii cautau sa redea cat mai fidel pronuntarea. Cu toate acestea nu se poate vorbi despre o grafie fonetica, pentru ca putea diferi de la scrib la scrib sau chiar de la un document la altul al aceluiasi scrib. Se formeaza astfel o limba numita de lingvisti galo-romana. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 3.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din limbi straine

Teste din limbi straine: Limba franceza 4

Limba franceza 4

In cadrul limbii franceze exista unele redari grafice ale sunetelor care s-au pastrat de la inceputurile acestei limbi pana in zilele noastre, chiar daca pronuntarea a evoluat, ceea ce este una din cauzele caracterului etimologic al ortografiei franceze. Aceste influente stravechi pot fi recunoscute in franceza vorbita astazi, sau in ortografia si gramatica limbii, ceea ce da acestei limbi un loc aparte in sanul familiei de limbi romanice. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de limba franceza parcurgand testul: Limba franceza 4.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din limbi straine

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct