Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 6

Teste de cultura generala: Personalitatile antichitatii

Personalitatile antichitatii

Antichitatea este cea de-a doua epoca a istoriei, fiind totodata cea mai importanta perioada a umanitatii deoarece acum este epoca in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii ale Terrei. Antichitatea reprezinta a II-a epoca a istoriei, incepand in jurul anului 3000 i.e.n., cand a fost inventata scrieriea cuneiforma, si dureaza pana in anul 476, cand este momentul decaderii Imperiului Roman de Apus. Antichitatea se imparte in 3 mari perioade: perioada veche, perioada clasica si perioada tarzie.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Inteligenta interculturala

Inteligenta interculturala

Interculturalitatea s-a dezvoltat pregnant in ultimele decenii, ca raspuns in plan educational la fenomenele de crestere a interconexiunilor, a globalizarii si nu in ultimul rand a numeroaselor conflicte, aparent economice, istorice, sociale etc., care au insa in subsidiar o componenta culturala. Incomunicabilitatea de ordin religios genereaza si intretine celelalte stari conflictuale generand tensiune intre popoare, rase, religii sau comunitati. Inteligenta interculturala prezentata intr-o lucrare editata de Consiliul Europei (Antonio Perotti, 1992), nu este o noua stiinta, nici o noua disciplina, ci o noua metodologie ce doreste sa integreze, in interogatia asupra spatiului educational, datele psihologiei, antropologiei, stiintelor socialului, politicii, culturii, istoriei. Discursul asupra interculturalului isi extrage seva din perspectivele deschise de conexiunile disciplinare.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura istorica 1

Cultura istorica 1

Cultura istorica si-a dobandit locul in vastul spectru al cunostintelor din ce in ce mai intins al cunoasterii umane. Inca din cele mai vechi vremuri, omul n-a existat izolat, ci necontenit s-a straduit la o intelegere mai profunda prin extinderea ariei mediului in care exista si prin comprehensiunea progresiva a lumii. Specia umana si-a dezvoltat o lume ierarhizata, a cautat explicatii in evolutie, a construit pas cu pas imaginea Universului, avand tendinta de a integra totalitatea cunostintelor, adancindu-si progresiv cunoasterea multiforma si recurgand la o reconstituire a proceselor istorice.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura istorica 2

Cultura istorica 2

Inca de la primi zori ai omenirii cand fiinta umana s-a desprins de celelalte fiinte vii a aparut nevoia de a avea informatii si cunostinte din diferite domenii pentru a-si asigura un trai mai usor. Aceste cunostinte raspundeau nevoii de a introduce trecutul, cunostintele si arta aflata la inceput in existenta lor cotidiana. Desenele rupestre din pesteri reflecta aceasta trasatura a speciei umane. Fiinta umana este inzestrata cu inteligenta si memorie ceea ce a dus la nevoia de a cunoaste mostenirea speciei sale.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online de cultura generala

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct