´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 6

Teste de cultura generala: Cultura filosofica

Cultura filosofica

Filosofia este o disciplina autonoma a culturii avand ca obiect cunoasterea formelor si proceselor gandirii. Filosofia este o modalitate de gandire si investigare, formata dintr-un ansamblu de notiuni si idei, care tinde sa cunoasca si sa inteleaga sensul existentei sub aspectele sale cele mai generale, o conceptie generala despre lume si viata. Cultura filosofica reprezinta una din principalele forme ale manifestarii spiritului uman.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Ganditori celebri

Ganditori celebri

Primele ganduri filosofice celebre pot fi regasite in mitologie, cu deosebire in cea greaca, unde miturile incercau sa dea raspunsuri si explicatii cauzale unor lucruri si fenomene naturale inca neclare, pentru acea vreme cum ar fi: cutremurul, fulgerul, eclisa de soare sau luna, etc., precum si despre om si univers, cautand interpretari si raspunsuri logice la aceste interogatii. Primii ganditori celebrii au fost matematicieni, fizicieni si practicieni ai stiintelor naturale.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Concepte si viziuni

Concepte si viziuni

Primele concepte si viziuni materializate prin texte filosofice au aparut in India, in filosofia hindusa 1500 i.e.n. Aceste carti au fost mai intai religioase, descriind moduri si ritualuri specifice credintei. Curentele clasice filosofice au aparut pe la 500 i.e.n., o data cu infiintarea mai multor scoli pe intreg cuprinsul Indiei. Aceste carti au ramas fara autor cunoscut, deoarece in acea vreme in India nu se obisnuia mentionarea autorului unei opere. In China, aflam trei mari traditii filosofice: taoismul, confucianismulul si budismulul. Aceste trei scoli au determinat gandirea filosofica a Chinei antice.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Romania - Repere cronologice

Romania - Repere cronologice

Acest test iti pune la incercare cunostintele referitoare la unele evenimente economice, politice, culturale, miscari istorice desfasuratea de-a lungul timpului pe teritoriul tarii noastre. Am cuprins evenimente ce intr-un fel sau altul, au avut o contributie in ceea ce este azi Romania. Daca doresti sa sti cat de bine cunosti unele evenimente care au fost istorie a tarii noastre, te invitam sa faci acest test.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online de cultura generala

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct