´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 6

Teste de cultura generala: Concepte si viziuni

Concepte si viziuni

Primele concepte si viziuni materializate prin texte filosofice au aparut in India, in filosofia hindusa 1500 i.e.n. Aceste carti au fost mai intai religioase, descriind moduri si ritualuri specifice credintei. Curentele clasice filosofice au aparut pe la 500 i.e.n., o data cu infiintarea mai multor scoli pe intreg cuprinsul Indiei. Aceste carti au ramas fara autor cunoscut, deoarece in acea vreme in India nu se obisnuia mentionarea autorului unei opere. In China, aflam trei mari traditii filosofice: taoismul, confucianismulul si budismulul. Aceste trei scoli au determinat gandirea filosofica a Chinei antice.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Romania - Repere cronologice

Romania - Repere cronologice

Acest test iti pune la incercare cunostintele referitoare la unele evenimente economice, politice, culturale, miscari istorice desfasuratea de-a lungul timpului pe teritoriul tarii noastre. Am cuprins evenimente ce intr-un fel sau altul, au avut o contributie in ceea ce este azi Romania. Daca doresti sa sti cat de bine cunosti unele evenimente care au fost istorie a tarii noastre, te invitam sa faci acest test.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura si evolutie

Cultura si evolutie

Evolutia culturii umane isi are inceputurile undeva in preistorie, o data cu aparitia limbajului cand inaintasii speciei umane au inceput sa interactioneze si sa puna bazele societatii moderne cunoscute de noi astazi. Cultura si aparitia limbajului au actionat ca un catalizator, unind grupurile comunitatii in numele supravieturii.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala istorica

Cultura generala istorica

Cultura generala istorica se naste din incercarea de a descoperii si de a construi identitatea unui popor, a unei natiuni, prin raportare la alte popoare sau la alte natiuni. Cateva dimensiuni specifice acestei raportari sunt: situarea in timp si in spatiu, evenimentele istorice, limba, cultura si civilizatia sau mentalitatile. Interesul privind cultura istorica se dezvolta datorita pasiunii, a preocuparilor intelectuala sau a contactelor pe care o persoana incepe sa le aiba cu alte culturi si civilizatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online de cultura generala

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct