´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 3

Teste de cultura generala: Cultura istorica 1

Cultura istorica 1

Cultura istorica si-a dobandit locul in vastul spectru al cunostintelor din ce in ce mai intins al cunoasterii umane. Inca din cele mai vechi vremuri, omul n-a existat izolat, ci necontenit s-a straduit la o intelegere mai profunda prin extinderea ariei mediului in care exista si prin comprehensiunea progresiva a lumii. Specia umana si-a dezvoltat o lume ierarhizata, a cautat explicatii in evolutie, a construit pas cu pas imaginea Universului, avand tendinta de a integra totalitatea cunostintelor, adancindu-si progresiv cunoasterea multiforma si recurgand la o reconstituire a proceselor istorice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura istorica 2

Cultura istorica 2

Inca de la primi zori ai omenirii cand fiinta umana s-a desprins de celelalte fiinte vii a aparut nevoia de a avea informatii si cunostinte din diferite domenii pentru a-si asigura un trai mai usor. Aceste cunostinte raspundeau nevoii de a introduce trecutul, cunostintele si arta aflata la inceput in existenta lor cotidiana. Desenele rupestre din pesteri reflecta aceasta trasatura a speciei umane. Fiinta umana este inzestrata cu inteligenta si memorie ceea ce a dus la nevoia de a cunoaste mostenirea speciei sale.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cunostinte generale

Cunostinte generale

Cultura generala tezaurizeaza si acumuleaza valorile si cunostintele umanitatii, pastrand inlauntrul ei tot ceea ce este dedicat vesniciei pe plan spiritual cu scopul de a transmite cat mai fidel, de-a lungul timpului operele, insusirile si cunostintele sale nemuritoare. Cultura generala reprezinta performanta aflata mereu in actualitate fiind o mostenire intelectuala transmisa din generatie in generatie.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Pietre pretioase celebre

Pietre pretioase celebre

Pietrele pretioase pot fi de origine minerala (anorganica) sau de origine organica (fosile) ca de exemplu chihlimbarul, sau perlele si coralii. Valoarea lor este apreciata prin prisma urmatoarelor criterii: raritatea, frumusetea, greutatea, rezistenta si maiestria cu care s-a taiat si slefuit piatra pretioasa. O piatra naturala este caracterizata prin forma de cristalizare care-i da frumusete si este cu atat mai valoroasa cu cat este mai rara si cu cat bucura mai multe generatii. Pietrele pretioase se evalueaza prin patru caracteristici de baza: carat care reprezinta greutatea exprimata in carate (1 K = 0,2 grame); INSERT INTO `teste` (`id`, `id_test`, `cat`, `categoria`, `nume_test`, `nume_imagine_test`, `descriere_test`) VALUES culoarea care reprezinta claritatea si stralucirea culorii; taietura care reprezinta gradul de perfectiune al taieturii; claritatea care reprezinta incluziunile si felul acestora.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online de cultura generala

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct