De-a lungul vremii, cultura generala a fost caracterizata in diferite moduri, dar in esenta aceasta simbolizeaza intreaga mostenire a fiecarei societati, impartasita prin viu grai sau prin alte modalitati de comunicare si care se transmite din generatie in generatie. Pentru a-ti testa cultura generala te invitam sa rezolvi testul "Cultura generala 4".
Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online de cultura generala
Antichitatea este cea de-a doua epoca a istoriei, fiind totodata cea mai importanta perioada a umanitatii deoarece acum este epoca in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii ale Terrei. Antichitatea reprezinta a II-a epoca a istoriei, incepand in jurul anului 3000 i.e.n., cand a fost inventata scrieriea cuneiforma, si dureaza pana in anul 476, cand este momentul decaderii Imperiului Roman de Apus. Antichitatea se imparte in 3 mari perioade: perioada veche, perioada clasica si perioada tarzie.
Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online de cultura generala
Interculturalitatea s-a dezvoltat pregnant in ultimele decenii, ca raspuns in plan educational la fenomenele de crestere a interconexiunilor, a globalizarii si nu in ultimul rand a numeroaselor conflicte, aparent economice, istorice, sociale etc., care au insa in subsidiar o componenta culturala. Incomunicabilitatea de ordin religios genereaza si intretine celelalte stari conflictuale generand tensiune intre popoare, rase, religii sau comunitati. Inteligenta interculturala prezentata intr-o lucrare editata de Consiliul Europei (Antonio Perotti, 1992), nu este o noua stiinta, nici o noua disciplina, ci o noua metodologie ce doreste sa integreze, in interogatia asupra spatiului educational, datele psihologiei, antropologiei, stiintelor socialului, politicii, culturii, istoriei. Discursul asupra interculturalului isi extrage seva din perspectivele deschise de conexiunile disciplinare.
Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online de cultura generala
Cultura istorica si-a dobandit locul in vastul spectru al cunostintelor din ce in ce mai intins al cunoasterii umane. Inca din cele mai vechi vremuri, omul n-a existat izolat, ci necontenit s-a straduit la o intelegere mai profunda prin extinderea ariei mediului in care exista si prin comprehensiunea progresiva a lumii. Specia umana si-a dezvoltat o lume ierarhizata, a cautat explicatii in evolutie, a construit pas cu pas imaginea Universului, avand tendinta de a integra totalitatea cunostintelor, adancindu-si progresiv cunoasterea multiforma si recurgand la o reconstituire a proceselor istorice.
Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online de cultura generala