´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 5

Teste de cultura generala: Cultura generala universala 1

Cultura generala universala 1

Cultura generala contemporana se caracterizeaza printr-o evolutie rapida si imprevizibila a cunostintelor din diverse domenii, generand o gigantica miscare de idei, de inventii si descoperiri, o crestere exponentiala a informatiei si a tehnologiilor de varf.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala universala 2

Cultura generala universala 2

Cultura generala are functii proprii, explorand, prezentand, aplicand si analizand aplicatiile stiintifice si procesele culturale ce au loc in societate, patrunzand in esenta lor, descifrand cauzele si legitatile care determina dinamica acestor procese, tendintele lor de dezvoltare, examinand critic contradictii ce le-ar devia sensul si propunand solutii optime necesare factorilor de decizie.

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura literaturii universale

Cultura literaturii universale

Acest tip de cultura ocupa un loc important in cadrul artei avand ca mijloc de propagare cuvintul scris. In sens curent, reprezinta totalitatea operelor scrise intr o limba sau din toate limbile cu valoare estetica. In sens restrans, mai ales in formularea "literatura de specialitate", reprezinta totalitatea lucrarilor publicate intr-un domeniu, bibliografia necesara aprofundarii unei probleme. Se poate percepe o diferenta intre "literatura" si cateva forme cunoscute de proiecte scrise.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala si inteligenta

Cultura generala si inteligenta

Cultura generala da sens vietii, pregatind individul pentru viata, nu pentru supravietuirea prin munca. Ea poate sa-l ridice pe om deasupra rutinei rudimentare, consumata intre povara obligatiilor slujbei si placerea cheltuirii banilor care vin de pe urma ei. Cultura generala ne ajuta sa primim raspunsuri la marile intrebari privind sensul vietii si rostul nostru in lume, privind sensul istoriei si al stiintei sau al experientei indispensabile a iubirii si inevitabile a mortii. Tu ai aflat aceste raspunsuri?

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online de cultura generala

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct