´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 7

Teste de cultura generala: Valori culturale

Valori culturale

Cultura reprezinta un ansamblu de valori materiale si spirituale. Valorile culturale nu se nasc si nu exista decat in masura in care exista raportarea sa la o activitate omeneasca de cunoastere si invers, existand doua situatii. In prima situatie, este posibil ca omul sa-i atribuie unui obiect oarecare valori pe care acest obiect nu le incorporeaza prin destinatia lui initiala si in cazul acesta spunem ca valoarea este adaugata. In a doua situatie, omul nu recunoaste valoarea in obiectul care-o incorporeaza in mod intentionat, acesta fiind si cazul artei moderne pe care omul mediu nu o recunoaste ca valoare. Parcurgand acest test online vei descoperi rolul valorilor culturale in viata ta.

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale culturii generale sunt reprezentate de mostenirea transmisa prin intermediul gesturilor, al cuvintelor, al scrisului, al artelor, al mass-mediei sau al mediei interactive. La fel sunt perpetuate si gesturile, ritualurile, cunostintele teoretice, normele abstracte sau religia. Toate aceste elemente fundamentale ale culturii generale tezaurizeaza si acumuleaza valorile, pastrand tot ceea ce este durabil, in ordine spirituala si incercand sa transmita, in timp cat mai fidel, operele nemuritoare ale culturii generale.

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Scopul existentei

Scopul existentei

Sergiu Celibidache spunea depre cultura, ca aceasta nu este altceva decat drumul catre libertate. Arta este libertate, cu toate ca ea te prinde in senzatii. Dar nu-i nimic mai fals ca definitia intregii filosofii ca arta este jocul senzatiilor, nu. Asta este nada cu care te prinde, te atrage. Ori, cand treci peste ce te-a atras, poti ajunge undeva unde nu te simti tras nici la stanga, nici la dreapta, nici in sus, nici in jos... Deci o cultura generala bogata presupune un acord tacit de a lasa mijloacele de subzistenta sa dispara in urma scopului existentei.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Planeta albastra

Planeta albastra

Cu toate ca se stie ca miracolul vietii in Univers a aparut in urma cu 4 miliarde de ani, homo sapiens a aparut de abia in urma cu 200000 de ani. Pamantul este un miracol, viata o minune iar unicitatea naturii o creatie unica a Creatorului, care a facut din Terra o adevarata rezervatie naturala a universului.

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online de cultura generala

« 4 5 6

7

8 9 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct