Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 7

Teste de cultura generala: Cunostinte generale

Cunostinte generale

Cultura generala tezaurizeaza si acumuleaza valorile si cunostintele umanitatii, pastrand inlauntrul ei tot ceea ce este dedicat vesniciei pe plan spiritual cu scopul de a transmite cat mai fidel, de-a lungul timpului operele, insusirile si cunostintele sale nemuritoare. Cultura generala reprezinta performanta aflata mereu in actualitate fiind o mostenire intelectuala transmisa din generatie in generatie.

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Pietre pretioase celebre

Pietre pretioase celebre

Pietrele pretioase pot fi de origine minerala (anorganica) sau de origine organica (fosile) ca de exemplu chihlimbarul, sau perlele si coralii. Valoarea lor este apreciata prin prisma urmatoarelor criterii: raritatea, frumusetea, greutatea, rezistenta si maiestria cu care s-a taiat si slefuit piatra pretioasa. O piatra naturala este caracterizata prin forma de cristalizare care-i da frumusete si este cu atat mai valoroasa cu cat este mai rara si cu cat bucura mai multe generatii. Pietrele pretioase se evalueaza prin patru caracteristici de baza: carat care reprezinta greutatea exprimata in carate (1 K = 0,2 grame); INSERT INTO `teste` (`id`, `id_test`, `cat`, `categoria`, `nume_test`, `nume_imagine_test`, `descriere_test`) VALUES culoarea care reprezinta claritatea si stralucirea culorii; taietura care reprezinta gradul de perfectiune al taieturii; claritatea care reprezinta incluziunile si felul acestora.

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Personalitati ce au schimbat lumea

Personalitati ce au schimbat lumea

Personalitatile ce au schimbat lumea tind spre directii opuse si se supun unor principii diferite, insa aceasta multiplicitate si aceasta disparitate nu denota deci dezacord, nici dizarmonie ci sunt complementare si unice. Fiecare releva un orizont nou si ne dezvaluie un aspect nou al fenomenului uman. Ceea ce uneste personalitatile nu este o identitate de natura, ci identitatea obiectivului ei fundamental: desavarsirea morala a speciei umane. Daca in cultura umana exista un echilibru dinamic, acesta este rezultatul unei lupte intre personalitatile contrarii care intr-un final duc la evolutia speciei umane.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Filosofi celebri

Filosofi celebri

Alaturi de alte stiinte filosofia reprezinta o parte a efortului uman de cunoastere si intelegere al lumii, deoarece cautarile filosofice se indreapta spre elaborarea unor notiuni, idei, principii pe baza carora sa poata fi cunoscuta, explicata si inteleasa lumea in unitatea si diversitatea ei. Filosofia se diferntiaza de stiinte prin universalitatea obiectului sau adica in timp ce stiintele au obiecte mai restranse filosofia are ca obiect intreaga realitate, lumea in ansamblul ei. Spre deosebire de stiinta care ne da cunostintele fragmentar referitoare doar la anumite domenii ale realitatii, filosofia este totalizatoare, obiectul ei de cercetare fiind totalitatea. Spre deosebire de stiinta al carei obiect este universul observabil si detectabil, finit filosofia se straduiaste sa inteleaga universul infinit in spatiu si etern in timp.

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online de cultura generala

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct