Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 8

Teste de cultura generala: Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale culturii generale sunt reprezentate de mostenirea transmisa prin intermediul gesturilor, al cuvintelor, al scrisului, al artelor, al mass-mediei sau al mediei interactive. La fel sunt perpetuate si gesturile, ritualurile, cunostintele teoretice, normele abstracte sau religia. Toate aceste elemente fundamentale ale culturii generale tezaurizeaza si acumuleaza valorile, pastrand tot ceea ce este durabil, in ordine spirituala si incercand sa transmita, in timp cat mai fidel, operele nemuritoare ale culturii generale.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Scopul existentei

Scopul existentei

Sergiu Celibidache spunea depre cultura, ca aceasta nu este altceva decat drumul catre libertate. Arta este libertate, cu toate ca ea te prinde in senzatii. Dar nu-i nimic mai fals ca definitia intregii filosofii ca arta este jocul senzatiilor, nu. Asta este nada cu care te prinde, te atrage. Ori, cand treci peste ce te-a atras, poti ajunge undeva unde nu te simti tras nici la stanga, nici la dreapta, nici in sus, nici in jos... Deci o cultura generala bogata presupune un acord tacit de a lasa mijloacele de subzistenta sa dispara in urma scopului existentei.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Planeta albastra

Planeta albastra

Cu toate ca se stie ca miracolul vietii in Univers a aparut in urma cu 4 miliarde de ani, homo sapiens a aparut de abia in urma cu 200000 de ani. Pamantul este un miracol, viata o minune iar unicitatea naturii o creatie unica a Creatorului, care a facut din Terra o adevarata rezervatie naturala a universului.

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Artele frumoase

Artele frumoase

Artele vizuale sunt o clasa de forme de arta, ce includ pictura, sculptura, filmul, fotografia precum si alte arte care se concentreaza pe crearea lucrarilor ce se desfasoara in principal in mediul vizual, desi pot include si elemente nevizuale precum sunetul. Arta in sine include si artele vizuale, iar multe componente ale artei includ aspecte legate de artele vizuale; astfel, definirea artelor vizuale nu poate fi una stricta, insa in general, artele vizuale includ artele frumoase sau artele plastice, excluzandu-le pe cele mestesugaresti. Uneori, artele vizuale sunt confundate cu artele frumoase, dar tehnicile de astazi largesc spectrul artelor vizuale astfel inct acestea pot include mai multe domenii.

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online de cultura generala

« 5 6 7

8

9 10 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct