Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 8

Teste de cultura generala: Artele frumoase

Artele frumoase

Artele vizuale sunt o clasa de forme de arta, ce includ pictura, sculptura, filmul, fotografia precum si alte arte care se concentreaza pe crearea lucrarilor ce se desfasoara in principal in mediul vizual, desi pot include si elemente nevizuale precum sunetul. Arta in sine include si artele vizuale, iar multe componente ale artei includ aspecte legate de artele vizuale; astfel, definirea artelor vizuale nu poate fi una stricta, insa in general, artele vizuale includ artele frumoase sau artele plastice, excluzandu-le pe cele mestesugaresti. Uneori, artele vizuale sunt confundate cu artele frumoase, dar tehnicile de astazi largesc spectrul artelor vizuale astfel inct acestea pot include mai multe domenii.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura si trecut

Cultura si trecut

Cultura reprezinta mostenirea transmisa prin intermediul diferitelor tipuri de comunicatie specifice cum ar fi: gesturile, cuvintele, scrisul si artele, mass-media sau media interactiva, la fel sunt perpetuate si gesturile, ritualurile, cunostintele teoretice, normele abstracte sau religia, aceasta tezaurizeaza si acumuleaza valorile, pastrand tot ceea ce este durabil, in ordine spirituala si incercand sa transmita cat mai fidel de-a lungul vremii operele sale nemuritoare. Cultura este insusita prin diferite forme ale memoriei, dupa cum ar fi: memoria subiectiva, din care fac parte: reflexele, cuvintele, imaginile si memoria obiectiva din care fac parte obiectele, peisajele, cartile, numerele si nu in ultimul rand regulile si legile.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Viata eschimosilor

Viata eschimosilor

Eschimosii sunt un popor renumit in primul rand datorita inventivitatii cu care au reusit sa se adapteze la cele mai grele conditii de viata. Inca din cele mai vechi timpuri, eschimosii s-au folosit de materialele pe care le oferea natura pentru a-si confectiona toate lucrurile necesare vietii zilnice, viata ce era cufundata in zapezile eterne ale Arcticei, cu peisajele unice, peste care nesfarsitele nopti polare aruncau umbre tainice. Traiul lor reprezinta o realitate aspra, dar minunata care, de-a lungul mileniilor, i-a invatat sa supravietuiasca, din pescuit si vanat, sa se adaposteasca de ger si zapada in corturile facute din piei de animale si sa-si apropie devotatii caini, pe care ii inhama la sanii, pentru a se deplasa pe distante lungi inaccesibile altfel.

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Inteligenta si diversitate

Inteligenta si diversitate

Cultura generala reprezinta ansamblul valorilor spirituale, provenite din toate domeniile cunoasterii si ale activitatii umane cum ar fi: stiinta, tehnologie, arta, economie, politica, filosofie, religie etc. Totodata cultura generala ne ofera o multumire de sine prin faptul ca bagajul nostru informational ne face mai increzatori in fortele proprii. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de cultura generala parcurgand acest test.

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online de cultura generala

« 5 6 7

8

9 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct