´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 9

Teste de cultura generala: Viata eschimosilor

Viata eschimosilor

Eschimosii sunt un popor renumit in primul rand datorita inventivitatii cu care au reusit sa se adapteze la cele mai grele conditii de viata. Inca din cele mai vechi timpuri, eschimosii s-au folosit de materialele pe care le oferea natura pentru a-si confectiona toate lucrurile necesare vietii zilnice, viata ce era cufundata in zapezile eterne ale Arcticei, cu peisajele unice, peste care nesfarsitele nopti polare aruncau umbre tainice. Traiul lor reprezinta o realitate aspra, dar minunata care, de-a lungul mileniilor, i-a invatat sa supravietuiasca, din pescuit si vanat, sa se adaposteasca de ger si zapada in corturile facute din piei de animale si sa-si apropie devotatii caini, pe care ii inhama la sanii, pentru a se deplasa pe distante lungi inaccesibile altfel.

Start test

Teste online: Testul numarul 33 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Inteligenta si diversitate

Inteligenta si diversitate

Cultura generala reprezinta ansamblul valorilor spirituale, provenite din toate domeniile cunoasterii si ale activitatii umane cum ar fi: stiinta, tehnologie, arta, economie, politica, filosofie, religie etc. Totodata cultura generala ne ofera o multumire de sine prin faptul ca bagajul nostru informational ne face mai increzatori in fortele proprii. Te invitam sa-ti testezi cunostintele de cultura generala parcurgand acest test.

Start test

Teste online: Testul numarul 34 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala tehnica

Cultura generala tehnica

Omul nu se naste cu aptitudini, ci doar cu anumite predispozitii sau premise naturale ale acestora, cu anumit fond ereditar sau zestre nativa. In aceste predispozitii sunt cuprinse particularitati ale sistemului nervos, ale analizatorilor, precum si ale relatiilor dintre primul si al doilea sistem de semnalizare. Existenta predispozitiilor innascute nu reprezinta totul pentru a intelege problemele tehnice, deoarece sigure nu pot forma aptidinile, acestea apar in procesul muncii ca o rezultanta a interactiunii predispozitiilor ereditare cu specificul influentelor educative si ale activitatii desfasurate de fiecare individ, provenite si dirijate din exterior.

Start test

Teste online: Testul numarul 35 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura si curiozitati

Cultura si curiozitati

Cultura generala presupune un sistem de cunostinte, idei, concepte, teorii sau principii din diverse domenii care stau la baza dezvoltarii multilaterale a personalitatii. Prin acestea, cultura generala devine conditia de adaptare la cele mai diverse situatii. Grigore Moisil spunea: "Cultura generala este ceea ce iti ramane dupa ce ai uitat tot ce ai invatat.".

Start test

Teste online: Testul numarul 36 din categoria teste online de cultura generala

« 6 7 8

9

10 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct