´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 4

Teste de cultura generala: Personalitati ce au schimbat lumea

Personalitati ce au schimbat lumea

Personalitatile ce au schimbat lumea tind spre directii opuse si se supun unor principii diferite, insa aceasta multiplicitate si aceasta disparitate nu denota deci dezacord, nici dizarmonie ci sunt complementare si unice. Fiecare releva un orizont nou si ne dezvaluie un aspect nou al fenomenului uman. Ceea ce uneste personalitatile nu este o identitate de natura, ci identitatea obiectivului ei fundamental: desavarsirea morala a speciei umane. Daca in cultura umana exista un echilibru dinamic, acesta este rezultatul unei lupte intre personalitatile contrarii care intr-un final duc la evolutia speciei umane.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Filosofi celebri

Filosofi celebri

Alaturi de alte stiinte filosofia reprezinta o parte a efortului uman de cunoastere si intelegere al lumii, deoarece cautarile filosofice se indreapta spre elaborarea unor notiuni, idei, principii pe baza carora sa poata fi cunoscuta, explicata si inteleasa lumea in unitatea si diversitatea ei. Filosofia se diferntiaza de stiinte prin universalitatea obiectului sau adica in timp ce stiintele au obiecte mai restranse filosofia are ca obiect intreaga realitate, lumea in ansamblul ei. Spre deosebire de stiinta care ne da cunostintele fragmentar referitoare doar la anumite domenii ale realitatii, filosofia este totalizatoare, obiectul ei de cercetare fiind totalitatea. Spre deosebire de stiinta al carei obiect este universul observabil si detectabil, finit filosofia se straduiaste sa inteleaga universul infinit in spatiu si etern in timp.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala universala 1

Cultura generala universala 1

Cultura generala contemporana se caracterizeaza printr-o evolutie rapida si imprevizibila a cunostintelor din diverse domenii, generand o gigantica miscare de idei, de inventii si descoperiri, o crestere exponentiala a informatiei si a tehnologiilor de varf.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala universala 2

Cultura generala universala 2

Cultura generala are functii proprii, explorand, prezentand, aplicand si analizand aplicatiile stiintifice si procesele culturale ce au loc in societate, patrunzand in esenta lor, descifrand cauzele si legitatile care determina dinamica acestor procese, tendintele lor de dezvoltare, examinand critic contradictii ce le-ar devia sensul si propunand solutii optime necesare factorilor de decizie.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online de cultura generala

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct