´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 2

Teste de cultura generala: Cultura generala 3

Cultura generala 3

Cultura generala prezinta trei caracteristici importante: are un comportament asimilat, adica este dobandita de catre oameni in timp, prin apartenenta la un grup care transmite cultura de la o generatie la generatie; este intercorelata, o parte a culturii fiind corelata cu celelalte parti ale ei, insa componentele sunt interdependente si integrate; este impartasita, adica componentele ei se raspandesc si la alti membri ai grupului. Vino sa-ti testezi cultura generala rezolvand testul "Cultura generala 3".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala 4

Cultura generala 4

De-a lungul vremii, cultura generala a fost caracterizata in diferite moduri, dar in esenta aceasta simbolizeaza intreaga mostenire a fiecarei societati, impartasita prin viu grai sau prin alte modalitati de comunicare si care se transmite din generatie in generatie. Pentru a-ti testa cultura generala te invitam sa rezolvi testul "Cultura generala 4".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Personalitatile antichitatii

Personalitatile antichitatii

Antichitatea este cea de-a doua epoca a istoriei, fiind totodata cea mai importanta perioada a umanitatii deoarece acum este epoca in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii ale Terrei. Antichitatea reprezinta a II-a epoca a istoriei, incepand in jurul anului 3000 i.e.n., cand a fost inventata scrieriea cuneiforma, si dureaza pana in anul 476, cand este momentul decaderii Imperiului Roman de Apus. Antichitatea se imparte in 3 mari perioade: perioada veche, perioada clasica si perioada tarzie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Inteligenta interculturala

Inteligenta interculturala

Interculturalitatea s-a dezvoltat pregnant in ultimele decenii, ca raspuns in plan educational la fenomenele de crestere a interconexiunilor, a globalizarii si nu in ultimul rand a numeroaselor conflicte, aparent economice, istorice, sociale etc., care au insa in subsidiar o componenta culturala. Incomunicabilitatea de ordin religios genereaza si intretine celelalte stari conflictuale generand tensiune intre popoare, rase, religii sau comunitati. Inteligenta interculturala prezentata intr-o lucrare editata de Consiliul Europei (Antonio Perotti, 1992), nu este o noua stiinta, nici o noua disciplina, ci o noua metodologie ce doreste sa integreze, in interogatia asupra spatiului educational, datele psihologiei, antropologiei, stiintelor socialului, politicii, culturii, istoriei. Discursul asupra interculturalului isi extrage seva din perspectivele deschise de conexiunile disciplinare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online de cultura generala

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct