´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 7

Teste din istorie: Domnitori din Moldova

Domnitori din Moldova

Marea majoritate a domnitorilor Moldovei au fost figuri emblematice ce si-au pus amprenta asupra evolutiei spirituale si materiale a Romaniei. Istoria Romaniei ar fi avut alt curs fara, vitejia lui Stefan cel Mare, fara intelepciunea lui Cantemir, fara organizarea politica, administrativa si ecleziastica a lui Alexandru cel Bun si nu in ultimul rand ale domnitorilor tradatori si supusi Imperiului Otoman.

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Domnitori din Tara Romaneasca

Domnitori din Tara Romaneasca

Tara Romaneasca era denumita de straini Tara Valahia, iar in documentele latinesti era cunoscuta ca Transalpina, adica tara de dincolo de Alpii Transilvaneni, cum numesc occidentalii Carpatii Meridionali. Dupa numele primului domnitor al Tarii Romanesti Basarab I unii i-au spus Basarabia sau Tara Basarabeasca, nume conservat de Moldoveni pentru regiunea malurilor Dunarii si al Marii Negre. Moldovenii numeau Tara Romaneasca Muntenia, iar Turcii ii spuneau Iflak sau Kara-Iflak. Evolutia spirituala si materiala a Tarii Romanesti a fost in stransa legatura cu domnitorul care se afla la carmuirea tarii si cu vitejia sau lasitatea acestuia.

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte

Ce roman a mai fost si viata mea! Aceste cuvinte de melancolie, au fost rostite pe stancile de bazalt ale insulei Sfanta Elena, de fostul imparat francez Napoleon Bonaparte. Viata furtunoasa a acestui remarcabil om, atat de singular prin complexitatea geniului si personalitati sale si a rolului jucat pe scena istoriei, se amesteca toate acele sentimente si pasiuni care constituie eternul omenesc: eroism si lasitate, devotament si tradare, ura si iubire, recunoastere si ingratitudine. Napoleon dispunea atat de inteligenta cat si de putere de munca, doua calitati ce se completau cu o vointa formidabila pentru care imposibilul nu exista, calitati esentiale pentru conducerea unui stat. Modul in care dominatia si splendoarea se amesteca cu dezastrul si mizeria, geniul cu nefericirea, fac din viata lui Napoleon Bonaparte un roman autentic, in care intensitatea dramatica a conflictelor sufletesti intrece uneori imaginatia scriitorilor.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istoria dacica

Istoria dacica

Se intampla ca am facut acum o calatorie lunga, drept la Istru si in tara getilor am ajuns la niste oameni intreprinzatori, care nu aveau ragazul sa asculte cuvantari ci erau agitati si tulburati. Acolo, la ei, puteai sa vezi peste tot sabii, platose, lanci, toate locurile fiind pline de cai, arme si oameni inarmati, veneam sa vad oameni luptand, unii pentru stapanire si putere, iar altii pentru libertate si pace Dio Chrysostomus - Discursuri. Testeaza-ti cunostintele referitoare la istoria dacica parcurgand urmatorul test.

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online din istorie

« 4 5 6

7

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct