´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 5

Teste din istorie: Cultura si istorie 9

Cultura si istorie 9

Istoria, care nu este doar o reflectie asupra trecutului, se construieste in functie de regulile unei metode stiintifice. Aceasta a evoluat de-a lungul timpului, iar evolutia acestei metode stiintifice poarta numele de istoriografie, cuvant compus pornind de la niste etimoane grecesi; in traducere directa inseamna "istoria scrierii istoriei". Metoda de cercetare a istoriei se sprijina pe un ansamblu de stiinte auxiliare care il ajuta pe istoric sa isi construiasca povestirea.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 10

Cultura si istorie 10

Istoria este si o practica sociala: prin felul in care este scrisa, istoria se inscrie in mod fundamental in epoca in care este scrisa si joaca un rol de prima importanta in epoca scrierii ei deoarece, fiind luata drept dovada si/sau garantie a judecatii actiunilor omului, ea determina interpretarile, interactiunile si comportamentele sociale prezente si viitoare ale indivizilor.

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie antica perioada 4000 i.e.n. - 1500 i.e.n.

Istorie antica perioada 4000 i.e.n. - 1500 i.e.n.

Inceputurile istoriei antice pot fi plasate spre sfarsitul mileniului IV i.e.n., odata cu aparitia scrierii, care este considerata unul din semnele indubitabile ale civilizatiei, toate la un loc ducand la coagularea politica a comunitatilor umane si aparitia satului. La fel si sfarsitul Antichitatii este subiect de controversa, deorece au fost propuse diverse date, de exemplu anul 325 e.n., anul in care Constantin cel Mare incepe construirea noii capitale a Imperiului Roman, Constantinopolis, data considerata, pe de alta parte, de catre bizantinologi ca fiind piatra de inceput al Imperiului Bizantin. S-au mai propus anii: 476 e.n., 572 e.n. sau anul 723, data bataliei de la Poitiers, cand Carol Martel i-a infrant pe arabi, punand capat definitiv incercarii lor de a depasi Pirineii.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie antica perioada 1499 i.e.n. - 400 i.e.n.

Istorie antica perioada 1499 i.e.n. - 400 i.e.n.

Antichitatea reprezinta o epoca propice in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii. Antichitatea se imparte in trei mari perioade: perioada veche, perioada clasica si perioada tarzie. Perioada veche este cea mai lunga perioada a antichitatii, insa este perioada in care s-au dezvoltat marile civilizatii ale umanitatii. Perioada clasica este una dintre cele mai importante perioade in decursul careia s-au dezvoltat marile civilizatii. Perioada clasica a inceput in anul 776 i.e.n., cand a avut loc prima Olimpiada din Grecia antica si se termina odata cu aparitia crestinismului.Perioada tarzie este caracterizata de atacurile barbarilor asupra Imperiului Roman, adoptarea crestinismului ca religie a imperatorilor si diviziunea intre Imperiul din est si Imperiul din vest.

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online din istorie

« 2 3 4

5

6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct