´╗┐

Teste onlinede logica

teste de logica - pagina 2

Teste de logica: Logica geometrica

Logica geometrica

Logica este cea mai veche dintre stiinte si se credea ca, asemenea zeitei Pallas Athena, care s-a nascut din capul lui Zeus in platosa, cu scutul si sulita in maini, ea s-a ivit desavarsita din mintea lui Aristotel. Immanuel Kant, in 1781, mai considera inca logica drept o stiinta fara istorie, care in cursul timpului n-ar fi facut nici un pas inainte, insa adevarul este altul, fiind contrazis chiar de Immanuel Kant se numara printre cei care au adus contributii importante la dezvoltarea logicii. La inceputul secolului nostru, de predominanta a rationalismului, a stiintelor si a tehnicii, a aparut chiar o noua disciplina a logicii, logica matematica ce inglobeaza si logica formelor geometrice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Sensuri logige

Sensuri logige

Acest test are drept scop descoperirea perechilor de cuvinte formate din doua cuvinte ce au sensul diferit denumite si antonime. Acest tip de relatie semantica ce consta in opozitia de sens intre doua cuvinte care trimit la realitati nu numai diferite, ci si contrare si contradictorii. Antonimele sunt fixate perechi motiv pentru care par mai putin dependente de context sau de o situatie de comunicare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Legaturi logice

Legaturi logice

Procesul central al gandirii logice este strans legat, uneori chiar imbinat organic cu toate celelalte. In psihologia gandirii logice, s-au operat diverse diferentieri intre analitic si sintetic, pragmatic si teoretic, reproductiv si productiv, cristalizat si fluid, convergent si divergent etc. Gandirea ta logica are fundamente solide?

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Deprinderea gandirii logice

Deprinderea gandirii logice

Formarea deprinderii de a gandi logic, clar, precis, consecvent si argumentat este deosebit de importanta pentru omul secolului nostru, deoarece in activitatea de zi cu zi vor trebui adoptate decizii optime nu numai in domeniul specialitatii in care s-a pregatit, ci si in restul sferele vietii cotidiene. Cunoasterea si utilizarea principiilor, formelor logice contribuie la constituirea exactitatii si claritatii in gandire, in activitatea intelectuala, a capacitatii sporite de selectare si apreciere.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste onlinede logica

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct