´╗┐

Teste de logica: Argumentare Logica

teste online


     

Un album contine 7 fotografii cu: Raimundo, Selma, Ty, Umiko, Wendy, Yakira, Zack. Prietenii apar in imagini fie singuri sau in grup, unii cu ceilalti, conform urmatoarelor: Wendy apare in fiecare fotografie in care intra Selma; Selma apare in fiecare fotografie in care intra Umiko; Raimundo apare in toate fotografiile in care nu intra Yakira; Nici Ty, nici Raimundo nu apar in fotografiile in care intra Wendy. Daca exact trei prieteni apar impreuna intr-o fotografie, atunci fiecare dintre urmatoarele ar putea fi adevarata, cu exceptia uneia:

Argumentare Logica

Cresterea rapida a populatiei poate fi dezastruoasa in cazul unui orasel. La modul ideal ar trebui sa existe cel putin un functionar al primariei la suta de locuitori. Cand se muta mult prea multi oameni intr-un anumit loc deodata, serviciile primariei care raspund cu utilitatile si aprobarile sunt repede depasite. Majoritatea bugetelor de primarie nu permit angajarea imediata a noului personal. Care dintre urmatoarele afirmatii, daca ar fi adevarata, intareste cel mai mult argumentul?

Argumentare Logica

Un album contine 7 fotografii cu: Raimundo, Selma, Ty, Umiko, Wendy, Yakira, Zack. Prietenii apar in imagini fie singuri sau in grup, unii cu ceilalti, conform urmatoarelor: Wendy apare in fiecare fotografie in care intra Selma; Selma apare in fiecare fotografie in care intra Umiko; Raimundo apare in toate fotografiile in care nu intra Yakira; Nici Ty, nici Raimundo nu apar in fotografiile in care intra Wendy. Daca Umiko si cu Zack apar impreuna intr-o fotografie, atunci cati alti prieteni trebuie, de asemenea, sa intre in respectiva fotografie?

Argumentare Logica

Critic: Multi istorici sustin ca, atunci cand isi trateaza subiectele, sunt foarte putin afectati de prejudecatile de natura morala sau estetica, ca si cercetatorii din domeniul stiintelor naturale. Insa cu siguranta nu putem accepta aceste sustineri ale obiectivitatii, pentru ca e foarte usor sa gasim exemple de explicatii istorice false, care contin prejudecatile autorilor, indiferent ca sunt de natura ideologica sau nu. Rationamentul criticului este foarte vulnerabil in sensul ca poate fi criticat pe baza faptului ca:

Argumentare Logica

Atunci cand factori care nu pot fi controlati, cum ar fi lipsa ploii, cauzeaza pierderi ale recoltei de grau a fermierilor, comerciantii de ingrasaminte si de seminte, precum si transportatorii si mecanicii isi pierd profitul, iar furnizorii de motorina nu mai pot vinde suficient combustibil pentru a avea un castig. Care dintre argumentele de mai jos urmeaza in mod logic informatiilor prezentate anterior?

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. Care dintre urmatoarele ar putea fi un program acceptabil al sesiunii de antrenament si al intalnirilor lui Patterson, in ordine, de la 1:00 la 6:00?

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. Cu cati dintre cei cinci clienti s-ar putea intalni Patterson la ora 1:00?

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. Daca Patterson se va intalni cu Sanchez cu o ora inainte de a se intalni cu Yansky, atunci fiecare dintre urmatoarele ar putea fi adevarata, cu exceptia uneia:

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. La care dintre orele urmatoare nu se poate intalni Patterson cu Upton?

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. Daca Patterson se intalneste cu Tang la 4:00, atunci care dintre urmatoarele trebuie sa fie adevarata?

Argumentare Logica

Intr-o dupa-amiaza, Patterson are planificate intalniri individuale cu cei cinci clienti: Reilly, Sanchez, Tang, Upton si Yansky si mai merge si la sala sa faca exercitii. Antrenamentul si intalnirile incep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Patterson sa se intalneasca cu Sanchez cu ceva timp inainte de antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Tang la ceva timp dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Yansky fie imediat inainte, fie imediat dupa antrenament; Patterson sa se intalneasca cu Upton cu ceva timp inainte sa se intalneasca cu Reilly. Care dintre urmatoarele ar putea fi ordinea intalnirilor lui Patterson, de la prima la ultima?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Care dintre urmatoarele ar putea fi o lista corecta a participantilor care joaca in fiecare dintre cele patru partide?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Care dintre urmatorii participanti ar putea juca in doua partide consecutive?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Daca Tyrone joaca in cea de-a patra partida, atunci care dintre urmatoarele ar putea fi adevarata?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Care dintre urmatoarele ar putea fi adevarata?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Care dintre urmatoarele este o lista completa si corecta a participantilor care NU POT juca impotriva lui Tyrone in nici o partida?

Argumentare Logica

Lulu, Nam, Ofelia, Pachai, Santiago si Tyrone sunt singurii participanti la un turneu de sah care consta in patru partide, jucate una dupa cealalta. Doar doua persoane joaca fiecare partida, si fiecare persoana joaca cel putin o partida. Trebuie sa se aplice urmatoarele conditii: Tyrone nu joaca nici in prima, nici in cea de-a treia partida. Lulu joaca ultima partida; Nam joaca doar o partida, si nu impotriva lui Pachai; Santiago joaca exact doua partide, una chiar inainte si cea de-a doua chiar dupa singura partida in care joaca Ofelia. Daca Ofelia joaca in cea de-a treia partida, care dintre urmatoarele trebuie sa fie adevarata?

Argumentare Logica

Un album contine 7 fotografii cu: Raimundo, Selma, Ty, Umiko, Wendy, Yakira, Zack. Prietenii apar in imagini fie singuri sau in grup, unii cu ceilalti, conform urmatoarelor: Wendy apare in fiecare fotografie in care intra Selma; Selma apare in fiecare fotografie in care intra Umiko; Raimundo apare in toate fotografiile in care nu intra Yakira; Nici Ty, nici Raimundo nu apar in fotografiile in care intra Wendy. Care dintre urmatoarele ar putea fi o lista completa si exacta a prietenilor care apar impreuna intr-o fotografie?

Argumentare Logica

Un album contine 7 fotografii cu: Raimundo, Selma, Ty, Umiko, Wendy, Yakira, Zack. Prietenii apar in imagini fie singuri sau in grup, unii cu ceilalti, conform urmatoarelor: Wendy apare in fiecare fotografie in care intra Selma; Selma apare in fiecare fotografie in care intra Umiko; Raimundo apare in toate fotografiile in care nu intra Yakira; Nici Ty, nici Raimundo nu apar in fotografiile in care intra Wendy. Daca Ty si Zack apar impreuna intr-o fotografie, atunci care dintre urmatoarele trebuie sa fie adevarata?

Argumentare Logica

Un album contine 7 fotografii cu: Raimundo, Selma, Ty, Umiko, Wendy, Yakira, Zack. Prietenii apar in imagini fie singuri sau in grup, unii cu ceilalti, conform urmatoarelor: Wendy apare in fiecare fotografie in care intra Selma; Selma apare in fiecare fotografie in care intra Umiko; Raimundo apare in toate fotografiile in care nu intra Yakira; Nici Ty, nici Raimundo nu apar in fotografiile in care intra Wendy. Care este numarul maxim de prieteni care ar putea intra intr-o fotografie in care nu apare Yakira?

Argumentare Logica

Intrebarea numarul din 20 - teste online de logica

Bijuteria de lux Papillon Construct