´╗┐

Teste de logica: Dezlegari logice

teste online


     

Putem cunoaste doar anumite consecinte ale fiecarei actiuni pe care o luam. Prin urmare, perspectiva ca nu putem sti in fiecare situatie care actiune este corecta din punct de vedere moral ar fi adevarata daca o actiune corecta din punct de vedere moral ar fi acelasi lucru ca si o actiune care sa aiba cele mai bune consecinte. Concluzia urmeaza logic daca se adopta una dintre presupunerile urmatoare:

Dezlegari logice

Alianta de export consta din exact trei natiuni: natiunea X, natiunea Y si natiunea Z. Fiecare natiune din alianta exporta exact doua dintre produsele urmatoare: portocale, orez, soia, ceai si grau. Fiecare dintre aceste produse este exportat de cel putin una dintre natiunile care formeaza alianta. Se aplica urmatoarele conditii: Nici una dintre natiuni nu exporta si grau si portocale; Natiunea X exporta soia, daca si numai daca si natiunea Y face la fel; Daca natiunea Y exporta orez, atunci natiunile X si Z exporta amandoua ceai; Natiunea Y nu exporta nici un produs pe care-l exporta natiunea Z. Care dintre urmatoarele ar putea fi o lista corecta de produse exportate de fiecare dintre natiuni?

Dezlegari logice

Alianta de export consta din exact trei natiuni: natiunea X, natiunea Y si natiunea Z. Fiecare natiune din alianta exporta exact doua dintre produsele urmatoare: portocale, orez, soia, ceai si grau. Fiecare dintre aceste produse este exportat de cel putin una dintre natiunile care formeaza alianta. Se aplica urmatoarele conditii: Nici una dintre natiuni nu exporta si grau si portocale; Natiunea X exporta soia, daca si numai daca si natiunea Y face la fel; Daca natiunea Y exporta orez, atunci natiunile X si Z exporta amandoua ceai; Natiunea Y nu exporta nici un produs pe care-l exporta natiunea Z. Daca natiunea X exporta soia si ceai, atunci care dintre urmatoarele ar putea fi adevarata?

Dezlegari logice

Alianta de export consta din exact trei natiuni: natiunea X, natiunea Y si natiunea Z. Fiecare natiune din alianta exporta exact doua dintre produsele urmatoare: portocale, orez, soia, ceai si grau. Fiecare dintre aceste produse este exportat de cel putin una dintre natiunile care formeaza alianta. Se aplica urmatoarele conditii: Nici una dintre natiuni nu exporta si grau si portocale; Natiunea X exporta soia, daca si numai daca si natiunea Y face la fel; Daca natiunea Y exporta orez, atunci natiunile X si Z exporta amandoua ceai; Natiunea Y nu exporta nici un produs pe care-l exporta natiunea Z. Daca natiunea Z exporta ceai si grau, atunci care dintre urmatoarele trebuie sa fie adevarata?

Dezlegari logice

Alianta de export consta din exact trei natiuni: natiunea X, natiunea Y si natiunea Z. Fiecare natiune din alianta exporta exact doua dintre produsele urmatoare: portocale, orez, soia, ceai si grau. Fiecare dintre aceste produse este exportat de cel putin una dintre natiunile care formeaza alianta. Se aplica urmatoarele conditii: Nici una dintre natiuni nu exporta si grau si portocale; Natiunea X exporta soia, daca si numai daca si natiunea Y face la fel; Daca natiunea Y exporta orez, atunci natiunile X si Z exporta amandoua ceai; Natiunea Y nu exporta nici un produs pe care-l exporta natiunea Z. Nu se poate intampla ca si natiunea X si natiunea Z sa exporte unul dintre urmatoarele produse; care este acesta?

Dezlegari logice

Alianta de export consta din exact trei natiuni: natiunea X, natiunea Y si natiunea Z. Fiecare natiune din alianta exporta exact doua dintre produsele urmatoare: portocale, orez, soia, ceai si grau. Fiecare dintre aceste produse este exportat de cel putin una dintre natiunile care formeaza alianta. Se aplica urmatoarele conditii: Nici una dintre natiuni nu exporta si grau si portocale; Natiunea X exporta soia, daca si numai daca si natiunea Y face la fel; Daca natiunea Y exporta orez, atunci natiunile X si Z exporta amandoua ceai; Natiunea Y nu exporta nici un produs pe care-l exporta natiunea Z. Care dintre urmatoarele perechi nu poate reprezenta cele doua produse pe care le exporta natiunea Y?

Dezlegari logice

Politicile primarului McKinney au fost adesea criticate pe motiv ca-i avantajeaza doar pe locuitorii bogati, insa aceasta nu e o evaluare corecta. Cateva dintre politicile lui McKinney i-au avantajat clar si pe locuitorii orasului cu mai putina dare de mana. McKinney a sustinut activ anul trecut propunerea de scadere a impozitelor prea mari pentru proprietati. Datorita acestei descresteri a impozitelor s-a dezvoltat mai mult orasul, ceea ce a permis stoparea crizei de locuinte si stabilizarea nivelului chiriilor. Care dintre ideile urmatoare exprima cel mai corect principala concluzie a argumentului?

Dezlegari logice

Purtatorul de cuvant din industria nylonuluideclara ca: Chiar daca bumbacul si nylonul sunt utilizate in scopuri asemanatoare, unii au o notiune eronata ca bumbacul este natural, iar nylonul nu este. Totusi, principalele componente ale nylonului provin din petrol si azotul din atmosfera. In mod clar atmosfera este naturala. Iar petrolul provine din titei, care, la randul lui, provine de la vechile plante o sursa naturala. Care dintre urmatoarele principii, daca e valabil, sprijina cel mai mult justificarea rationamentului purtatorului de cuvant din industria nylonului?

Dezlegari logice

Producatorii si vanzatorii de calculatoare spun ca, in scopul utilizarii, complexitatea legata de conectarea diferitelor componente ale calculatoarelor personale nu este un obstacol raspandit, insa este gresita. Clientii care-si instaleaza accesorii la calculatoare trebuie sa-si asume in intregime raspunderea pentru instalarea de cabluri si comutatoare care sa satisfaca specificatiile misterioase. Multe accesorii necesita aplicatii de calculator suplimentare care poate face ca alte accesorii sa nu mai functioneze; de exemplu, daca adaugi un modem e posibil sa nu mai mearga imprimanta. Care dintre urmatoarele, daca ar fi adevarata, ar slabi foarte mult argumentul?

Dezlegari logice

"Sobolanii alimentati cu doze mari de zaharina, indulcitor artificial, dezvolta cristale de siliciu care sunt toxice pentru celulele care captusesc vezica. Cand se regenereaza celulele, unele sunt canceroase si formeaza tumori. Spre deosebire de sobolani, soarecii hraniti cu doze mari de zaharina nu fac cancer de vezica.Care dintre urmatoarele idei, daca ar fi adevarata, face tot posibilul pentru a rezolva discrepanta aparenta din cadrul informatiei anterioare?"

Dezlegari logice

Desi am putea inlocui frumosul pod vechi de pe Raul Negru, care este insa distrus, cu un pod suspendat de beton, ar trebui sa-l inlocuim de fapt cu un pod de cabluri, chiar daca ar fi mult mai scump decat un pod de beton. Acest cost suplimentar se justifica foarte clar pentru ca este important sa pastram frumusetea vadului raului. Care dintre urmatoarele este o presupunere de care depinde argumentul?

Dezlegari logice

Un aparat obisnuit de tuns gazonul care consuma motorina emite pe ora la fel de mult material poluat ca si un automobil. Luate laolalta, aceste aparate contribuie foarte mult la poluarea aerului vara. Din moment ce aparatele electrice de tuns iarba nu emit substante poluante pentru atmosfera, oamenii ar putea reduce poluarea daca ar alege aparatele electrice si nu cele pe baza de motorina ori de cate ori ar fi posibil. Care dintre urmatoarele, daca ar fi adevarata, ar sustine foarte mult argumentul?

Dezlegari logice

Acceptarea entuziasta a stilurilor de viata ascetice evidentiate in scrierile ramase de la autorii monahi arata ca societatile medievale erau mult mai putin preocupate de castigul banesc decat sunt culturile occidentale contemporane. Rationamentul argumentului poate fi foarte usor criticat pentru ca:

Dezlegari logice

Cresc furturile de opere de arta din muzee. Majoritatea acestor artefacte furate este vanduta unor colectionari particulari bogati. In consecinta, deoarece hotii fura ceea ce clientii sunt interesati sa cumpere, muzeele ar trebui sa se concentreze mai mult pe sistemele de siguranta ale artefactelor cel mai valoroase. De care dintre presupunerile urmatoare depinde cel mai mult argumentul?

Dezlegari logice

Costul taxelor semestriale la o anumita universitate se bazeaza pe numarul de cursuri la care se inscrie studentul in semestrul respectiv. Desi pretul pe curs la universitatea respectiva nu a crescut in ultimii patru ani, multi dintre studenti care-si puteau permite plata taxelor atunci cand s-au inscris pretind acum ca acest lucru nu mai este posibil. Fiecare dintre urmatoarele idei, daca ar fi adevarata, ajuta la rezolvarea discrepantei aparente de mai sus, cu exceptia uneia:

Dezlegari logice

Critica se concentreaza pe doua aspecte, spune un critic: primul, daca valoarea unei opere de arta este intrinseca si al doilea: daca judecatile referitoare la calitatea unei opere de arta sunt obiective sau sunt o chestiune de gust. Aceste aspecte sunt in legatura, pentru ca, daca valoarea unei opere de arta nu este intrinseca, atunci este cu siguranta extrinseca, si, prin urmare, judecatile referitoare la calitatea unei opere pot sa fie doar o chestiune de gust. Rationamentul criticului de arta poate fi foarte usor criticat deoarece accepta fara tagada ca:

Dezlegari logice

Intre 1976 si 1985, deseurile chimice erau deversate in Golful Cod. In prezent, 3% din populatia de cod cu aripioara albastra are inotatoarele deformate, iar consumatorii prevazatori au incetat sa mai cumpere acest soi de peste. Dorind sa fie compensati financiar de societatile care au deversat substantele chimice, reprezentantii industriei de pescuit din Golful Cod au sustinut ca, din moment ce se stie ca mutatiile genetice pot fi cauzate de aceste substante chimice, prezenta lor in Golful Cod trebuie sa fi cauzat deformarea inotatoarelor codului. Raspunsul la fiecare dintre intrebarile urmatoare ar putea fi util in scopul evaluarii afirmatiei reprezentantilor, cu exceptia unuia. Care este intrebarea?

Dezlegari logice

Daca ati primi o scrisoare nesemnata cel mai probabil ati avea indoieli cu privire la adevarul continut. Insa articolele de stiri includ adesea afirmatii din surse anonime, iar acestea sunt, de obicei, citate respectuos. Are sens sa fii sceptic cu privire la aceste surse, pentru ca, la fel ca si in cazul scrisorilor nesemnate, anonimatul face posibila introducerea afirmatiilor neadevarate sau denaturate fara a trebui sa dai socoteala. Argumentul expunerii incepe prin a:

Dezlegari logice

Oamenii nu se simt multumiti daca nu au senzatia ca ceilalti au nevoie de ei. Totusi, majoritatea celor din societatea moderna pot atinge acest sentiment ca sunt indispensabili doar in cadrul cercului familial si de prieteni, deoarece aproape toata lumea stie ca slujba pe care o are ar putea fi indeplinita de oricare altcineva dintre atatia altii. Care dintre urmatoarele este sustinuta cel mai puternic de afirmatiile de mai sus?

Dezlegari logice

Sarah spune ca regulamentele noastre referitoare la evaluarea personalului sunt vagi si, prin urmare, dificil de interpretat. De exemplu, regulamentele sustin ca un membru al personalului care nu are rezultatele nesatisfacatoare va fi concediat, insa nu definesc ce inseamna randament nesatisfacator. Prin urmare, anumiti angajati pot fi concediati doar pentru ca opiniile lor personale sunt in conflict cu cele ale sefilor lor. Care dintre urmatoarele generalizari, daca sunt aplicabile firmei unde lucreaza Sarah, sustine cel mai tare rationamentul ei?

Dezlegari logice

Intrebarea numarul din 20 - teste online de logica

Bijuteria de lux Papillon Construct