Cand nu cunoasteti raspunsul corect la o intrebare din acest test de logica, eliminati mai intai raspunsurile care stiti cu siguranta ca nu sunt corecte, apoi incercati sa ghiciti dintre variantele ramase. Pentru rezolvarea testului nu exista o pozitie corecta sau gresita in abordarea subiectului, acesta poate fi abordat din diferite unghiuri, si toate, sa duca la raspunsuri corecte sau din contra gresite.
Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste onlinede logica
Logica rationala presupune a corela informatii, a pune in relatie (legatura) doua sau mai multe judecati pentru a obtine o judecata noua. Cu alte cuvinte, a rationa, a face rationamente, inseamna a deriva o noua judecata, o concluzie in baza unor judecati anterioare adica a unei premise. Intelegerea si utilizarea principiilor, formelor logice contribuie la constituirea exactitatii si claritatii in gandire, a disciplinei in activitatea intelectuala, a capacitatii sporite de selectare si apreciere. Logica ta are un fundament rational solid?
Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste onlinede logica
Inteligenta logica nu este un fenomen independent de materie sau de realitate, deoarece legile gandirii se bazeaza pe legitatile realitatii obiective, care sunt independente de constiinta omului. Schopenhauer afirma ca: "Logica nu te invata sa gandesti, asa cum fiziologia nu te ivata sa digeri". Continuand sugestia schopenhaureana, putem sublinia rolul profilactic al inteligentei logice in exercitiul gandirii. Intr-un rationament inteligent valid, din premise adevarate rezulta intotdeauna o concluzie adevarata.
Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste onlinede logica
Formarea deprinderii de a gandi logic, clar, in mod precis, consecvent si argumentat este deosebit de important pentru activitatea de zi cu zi, deoarece urmareste: formarea si consolidarea complexului cognitiv-instrumental specific analizei logice si utilizarea lui in contexte cognitive variate, insusirea tehnicilor de formalizare a limbajelor si de analiza a validitatii lor, rafinarea unor aptitudini intelectuale ca exactitate, claritate in gandire si comunicare, rigoare in demonstratie si argumentare, disciplina riguroasa in activitatea intelectuala in general. Tu, cum crezi ca stai la capitolul gandirii logice?
Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste onlinede logica