´╗┐

Teste onlinede logica

teste de logica - pagina 4

Teste de logica: Gandire logica

Gandire logica

Formarea deprinderii de a gandi logic, clar, in mod precis, consecvent si argumentat este deosebit de important pentru activitatea de zi cu zi, deoarece urmareste: formarea si consolidarea complexului cognitiv-instrumental specific analizei logice si utilizarea lui in contexte cognitive variate, insusirea tehnicilor de formalizare a limbajelor si de analiza a validitatii lor, rafinarea unor aptitudini intelectuale ca exactitate, claritate in gandire si comunicare, rigoare in demonstratie si argumentare, disciplina riguroasa in activitatea intelectuala in general. Tu, cum crezi ca stai la capitolul gandirii logice?

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Dezlegari logice

Dezlegari logice

Denumirea de logica pentru stiinta gandirii s-a impus prin scolile aparute dupa Aristotel, in concurenta cu alte nume ca dialectica sau canonica, intelesul de astazi este fixat de Alexandru din Aphrodisias (sec. al II-lea e.n.). Stiinta aplicata are ca obiect continutul gandirii, iar logica forma acesteia, in consecinta logica este stiinta care studiaza conditiile formale ale gandirii corecte. Corectitudinea logica sau validitatea rationamentului este data de structura sau forma gandirii, independent de adevarul sau falsitatea propozitiilor componente.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Argumentare Logica

Argumentare Logica

Dimitrie Cantemir spunea ca: "Logica este arta instrumentala a filosofiei, care se ocupa cu cuvintele ce semnifica lucrurile prin concepte si dupa ale carei reguli ordonate fiind instrumentele rationale, facem deosebirea dintre adevar si fals". Argumentarea logica reprezinta tipul de interpretare ce se realizeaza dupa anumite reguli rationale denumite argumente. Argumentele fiind in mod traditional procedee si maxime de interpretare utilizate de interpretii dreptului.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste onlinede logica

Teste de logica: Logica literelor

Logica literelor

Logica este stiinta formelor si a gandirii corecte. Logica literelor urmareste formarea si consolidarea complexului cognitiv-instrumental specific analizei logice si utilizarea lui in contexte cognitive variate; insusirea tehnicilor de formalizare a limbajelor si de analiza a validitatii lor; rafinarea unor aptitudini intelectuale ca exactitate, claritate in gandire si comunicare, rigoare in demonstratie si argumentare, disciplina riguroasa in activitatea intelectuala in general.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste onlinede logica

« 1 2 3

4

5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct