´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta noi

Teste de inteligenta: Sclipirile inteligentei

Sclipirile inteligentei

In viata de zi cu zi, inteligenta e privita ca fiind sinonima cu gandirea, spunandu-se despre o persoana ca este inteligenta daca se descurca in orice situatie, daca ii vin repede ideile, daca e sclipitoare in marea majoritate a domeniilor, daca rezolva cu maxima rapiditate situatiile problematice, etc. Nu toate aceste sintagme definesc conceptul psihologic de inteligenta. Etimologic, cuvantul are origine latina si presupune stabilirea de relatii intre relatii, fapt ce sugereaza ca inteligenta presupune o organizare superioara a mai multor procese psihice: gandire, memorie, perceptie, imaginatie, precum si performante la nivelul limbajului si al atentiei.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta ca aptitudine generala

Inteligenta ca aptitudine generala

Inteligenta ca aptitudine generala reprezinta un ansamblu de insusiri psihice care asigura reusita in diferite domenii de activitate. Interpretarea inteligentei ca aptitudine generala se sprijina pe recunoasterea caracterului multidimensional al inteligentei. Un ansamblu de proprietati ale proceselor psihice sau o capacitate mentala generala care se bazeaza pe interactiunile dintre gandire, memorie, limbaj, imaginatie etc. Inteligenta este implicata in realizarea cu succes a mai multor tipuri de activitati, fiind conceptualizata ca abilitate de adaptare eficienta si rapida la stimularile mediului extern. Capacitatea de adaptare eficienta, adecvata si prompta la situatii noi sau la solicitarile mediului extern (adaptabilitatea) este considerata o caracteristica definitorie a comportamentului inteligent.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta aritmetica

Inteligenta aritmetica

In contextul lumii moderne in car ne desfasuram viata se pune tot mai acut problema inteligentei care este asociata aproape totdeauna cu mediul scolar sau cultural, pentru a descrie diferentele dintre oameni si a explica aspectele comportamentale ale acestora, insa Howard Gardner autorul "Teoriei inteligentelor multiple" a concluzionat urmatoarele: "Atat timp cat ne multumim sa folosim teste cu hartie si creion sau tehnici de chestionare scurta, pur si simplu nu exista nici o cale de a testa competenta cuiva in arii ca expresivitatea corporala, abilitatea muzicala sau formele inteligentei personale". Fiecare om are o personalitate distincta, diferita ce nu poate fi comparata "decat cu sine insusi". Cu toate acestea exista cateva lucruri esentiale comune dupa care tanjesc toti oamenii: nevoia de dragoste, de securitate, de ingrijire si de exercitiu. In concluzie, indivizii nu sunt in mod egal "destepti" sau "prosti" in toate circumstantele, mai degraba ei prezinta inteligente diferite care pot fi pretuite sau ignorate diferit in circumstante diferite."

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: IQ logico-matematic

IQ logico-matematic

Caracterizarea speciei umane ca reprezentand fiinta inteligenta este valabila sau nu sub forma generala, deoarece profesionalizarea indivizilor in diferite domenii de activitate duce la formarea si dezvoltarea unor tipuri particulare de inteligenta, care reprezinta fie aplicarea si amplificarea inteligentei generale, fie valorificarea inteligentei fluide, fie rezultatul invatarii si educatiei intr-un domeniu determinat de activitate. Putem mentiona, din acest punct de vedere, inteligenta matematica, inteligenta generala sau inteligenta tehnica. Parcurgand acest test iti vei testa inteligenta logica imbinata cu cea matematica!

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online de inteligenta

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct