´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 4

Teste de inteligenta: Calcule inteligente

Calcule inteligente

Inteligenta matematica si rationala este capacitatea generala de achizitie a cunostintelor, de ratiune si rezolvare a diferitelor probleme rationale sau matematice ce implica diferite tipuri de abilitati cum ar fi: viteza in gandire, rezolvarea problemelor noi, o buna capacitate de intelegere a matematicii si nu in ultimul rand o buna relatie intre inteligenta si alte functii psihice.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: IQ matematic

IQ matematic

Daca privim IQ-ul matematic ca pe o structura instrumentala, proprie personalitatii individuale, trebuie sa aratam ca insasi gandirea matematica si cu deosebire deprinderea gandiri matematice o pune in evidenta si permite evaluarea inteligentei. Empiric, inteligenta matematica poate fi evaluata dupa randamentul invatarii matematice, dupa usurinta si profunzimea intelegerii si dupa dificultatea si noutatea problemelor pe care subiectul este in stare sa le rezolve.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta creativa

Inteligenta creativa

Kant priveste inteligenta ca pe o uniune cu sensibilitatea, numai din aceasta intrepatrundere totala si absoluta izvorand cunoasterea. Astfel nu este o coincidenta ca persoanele inteligente au fost si sunt specializate in mai multe discipline deoarece sunt intr-o cautare permanenta a noutatilor, a activitatilor inovatoare din care pot invata mereu. Iar acest lucru, aceasta necesitate a lor de a afla informatii noi si utile pare sa fie o caracteristica dictata de personalitate.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Matematica literelor

Matematica literelor

J. Piaget, spunea ca inteligentaeste o aptitudine generala cu o anume baza nativa, la care adaptarea consta din echilibrarea dintre asimilarea informationala la schemele preexistente si acomodarea sau restructurarea impusa de noile informatii ce nu se potrivesc perfect cu vechile scheme. Echilibrarea pe care Piaget o identifica cu inteligenta se produce precumpanitor in baza acomodarilor, a restructurarilor sau reorganizarilor mentale. Masura inteligentei este echivalenta cu rata acomodarilor ce permit o buna intelegere si rezolvare de probleme.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online de inteligenta

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct