´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 4

Teste din geografie: Curiozitatile continentului nord-american

Curiozitatile continentului nord-american

Continentul nord-american se afla in emisfera vestica si este inconjurat de apele a trei oceane: oceanul Pacific la vest, oceanul Atlantic la est si oceanul Arctic la nord. La sud continentul nord-american comunica prin istmul Panama cu America de Sud. In nord se regasesc doua mari lanturi muntoase: muntii Stancosi in vest si muntii Apalasi in est, iar intre ei se intind campii bogate strabatute de fluviul Mississippi.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului european

Curiozitatile continentului european

Europa este din punct de vedere geologic si geografic o peninsula, formand cincimea vestica a Eurasiei. Batranul continent este considerat in general a fi un continent de sine statator, desi aceasta este mai mult o definitie culturala decat una pur geografica. Continentul european se afla aproape in totalitate in zona temperata, fapt ce induce conditii environmentale favorabile dezvoltarii economice si sociale. Europa este marginita la vest de oceanul Atlantic, la nord de oceanul Arctic, la est de muntii Urali si de raul Ural, la sud-est de marea Caspica, muntii Caucaz si marea Neagra, iar la sud de marea Mediterana.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului australian

Curiozitatile continentului australian

Australia (Oceania) este cel mai mic continent al Pamantului ocupand 5,68% sau 8.510.000 Km² din uscatul planetar ce se desfasoara in emisfera australa (Terra Australis). Continentul australian este format dintr-o multime de insule raspandite pe o suprafata ce depaseste 80.000.000 km². Cele mai mari insule sunt: Noua Zeelanda, Noua Guinee, Noua Caledonie, Sumatera si Borneo.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului asiatic

Curiozitatile continentului asiatic

Asia este cel mai intins continent detinand 8,7% din suprafata totala a Terrei si 29,8% din uscat. Asia este cel mai complex continent din punct de vedere fizico-geografic deoarece aici intalnim cele mai mari altitudini cat si cele mai scazute, cea mai lunga coasta, cel mai mare si mai adanc lac, cele mai extreme conditii climatice si in consecinta cele mai variate forme de vegetatie si fauna de pe Terra. Asia poate fi considerata ca fiind o subregiune a unui continent mai intins, Eurasia, situata la est de Muntii Urali, Canalul Suez, Marea Neagra si Marea Caspica. Limitele acestui continent sunt Muntii Urali si Raul Ural la vest, Oceanul Arctic la nord, Oceanul Indian la sud, iar la est Marea Japoniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din geografie

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct