Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare ce trebuie petrecuta alaturi de cei dragi. Frumusetea Craciunului nu consta in bucate si bautura, ci in unirea familiei si in Spiritul Craciunului care este un moment fericit, magic, alb si luminos, inconjurat de bunatate. Spiritul Craciunului este foarte bine surprins printr-o bogata oferta de pelicule destinate acestei sarbatori, ce inundata de prospetime si veselie ecranele lumii. Tu, te numeri printre cinefilii ce iubesc aceasta sarbatoare?
Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din cinematografie
Cinematografia romaneasca cunoaste o istorie de peste un secol, find recunoscuta pe plan international inca de la primele pelicule realizate. Astfel, putem spune ca in lumea cinematografului romanesc, arta si industria pot conlucra si ceea ce este mai important, se completeaza total, autosustinandu-se. Pionierii filmului romanesc sunt aceia care cu multe privatiuni au facut remarcata cea de-a saptea arta in cultura romaneasca interbelica, fiind ctitorii cinematografiei romanesti. Printre acestia au fost unii remarcabili cum ar fi: Grigore Brezeanu, Jean Georgescu, Jean Mihail si Jean Negulescu cunoscut sub numele de Jean Negulesco sau mai aproape de zilele noastre Sergiu Nicolaescu.
Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din cinematografie
Cinematografia este considerata a saptea arta deoarece reuseste sa le combine pe toate celelalte sase arte intr-un mod eficient si nu in ultimul rand intr-un mod cu totul si cu totul inovator. Pelicula cinematografica face posibila perceptia lucrurilor si a evenimentelor fie prin prisma unui povestitor obiectiv sau a unui povestitor care isi face simtita prezenta pe parcursul filmului, fie din prisma personajelor, ceea ce permite spectatorului o identificare puternica cu personajul, lucru care nu se poate infaptui in nici o alta arta, la fel se intampla si cu timpul din film care este si el un factor important. Timpul poate fi dilatat, analizand ce se intampla intr-o secunda pe durata reala a 2 minute sau, din contra, lasand timpul sa treaca mai repede in viitor, sarind de la o perioada la alta printr-un simplu efect de disolve. Ceea ce separa filmul de cea mai apropiata dintre arte, si anume arta teatrului, tine de caracteristicile generale a celei de-a saptea arte denumita film.
Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din cinematografie
Premiile Academiei Americane de Film sau Premiile Oscar, sunt premii decernate anual de Academia Americana de Film. Statueta decernata la Premiile Oscar a fost gandita si construita de un regizor de la MGM, pe nume Cedric Gibbons, aceasta reprezinta un cavaler ce tine o spada in mana si sta pe o rola de pelicula cu cinci brate, fiecare reprezentand cate un departament din Academia de Film: actori, scenaristi, regizori, producatori si tehnicieni. Statueta la inceput nu avea un nume, unii ii spuneau: "statueta Academiei", altii "trofeul de aur" sau "statueta de merit", iar presa ii spunea "omul de fier". A ajuns sa poarte numele de Oscar datorita bibliotecarei Margaret Herrick devenita mai tarziu director executiv al Academiei, care atunci cand a vazut statueta a exclamat: "Arata exact ca unchiul meu Oscar!". Alegerea castigatorilor se face in doua etape: in prima etapa are loc nominalizarea la Oscar a unui numar de cinci candidati, nominalizare facuta de membrii Academiei care apartin aceleasi specialitati cu cei nominalizati. In a doua etapa este ales castigatorul de la fiecare categorie printr-un vot secret la care participa toti membrii Academiei, indiferent de specialitate. Datorita votului secret nici unul dintre membrii Academiei nu cunoaste rezultatele anticipat. Scrutinul este efectuat de catre o firma prestigioasa de revizie contabila, care este insarcinata cu centralizarea voturilor si pastrarea in secret a rezultatelor, astfel ca pana la momentul ceremoniei plicul ramane sigilat, fara a se face cunoscute rezultatele.
Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online din cinematografie