´╗┐

Teste online din sport

teste din sport - pagina 2

Teste din sport: Cultura sportiva 2

Cultura sportiva 2

Pentru omul primitiv, activitatea fizica a fost doar un mod de a-si imbunatati cunostintele despre natura si, in aceeasi masura, un mod de a stapani mediul din jurul lui. In zilele noastre sportul, prin insusi natura sa, incurajeaza diversitatea intr-o lume culturala. Pe masura ce tarile si natiunile se apropie tot mai mult unele de altele, dar totusi isi pastreaza identitatea culturala, sportul este un domeniu in care se invata ca diferentele culturale, nu numai ca trebuie acceptate, dar reprezinta o bogatie ce trebuie cultivata si pretuita. Conceptul sportiv poate deveni un "indicator de schimbare" a societatii globale, de anticipare, evolutii si schimbari prin deschiderea simbolica a relatiilor interstatale. Sportul devine si trebuie considerat, astfel, ca o oglinda a culturii si a societatii, caci el reprezinta sperantele si perspectivele viitorului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din sport

Teste din sport: Istoria fotbalului

Istoria fotbalului

Originile fotbalului se pierd in negura timpului undeva in urma cu peste 2000 de ani. FIFA a recunoscut China ca fiind locul de nastere al fotbalului, care se pare ca a aparut in jurul anului 200 i.e.n. cand chinezii jucau un sport asemanator numit cuju. Regulile fotbalului au evoluat de-a lungul timpului, pentru a ajunge la sportul practicat astazi. Cu toate acestea, regulile au fost conturate la mijlocul secolului al XIX-lea, cand s-a dorit standardizarea jocului de fotbal deoarece exista o mare varietate de jocuri asemanatoare, jucate in scolile din Marea Britanie. Regulile Cambridge, asemanatoare cu cele de astazi, au fost create la Colegiul Trinity din Cambridge, in anul 1848, la o intalnire a reprezentantilor mai multor colegii: Colegiul Eton, Scoala Harrow, Scoala de Rugby, Colegiul Winchester si Scoala Shrewsbury. In primavara anului 2001, FIFA informa ca peste 240 de milioane de oameni joaca regulat fotbal, in peste 200 de tari de pe intreg globul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din sport

Teste din sport: Istoria sportului

Istoria sportului

Conform dictonului "Mens sana in corpore sano" sanatatea corpului se va reflecta automat si asupra mintii. Acest lucru este valabil si in sens invers: mintii sanatoase ii corespunde un corp sanatos. Ca sa-ti antrenezi mintea te invitam sa parcurgi urmatorul test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din sport

« 1

2

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct