´╗┐

Teste online din muzica

teste din muzica noi

Teste din muzica: Compozitori celebri 1

Compozitori celebri 1

Muzica clasica, culta sau savanta cuprinde totalitatea realizarilor muzicale proprii reprezentantilor culturii inalte intr-un spatiu geografic, de-a lungul unui interval insemnat de timp. Compunerea operelor culte respecta un numar de precepte impuse prin traditie, astfel, autorul este cunoscut prin numele lui sau macar printr-un pseodonim si detine o cunoastere temeinica a teoriei muzicale aplicate in cultura de care apartine. Desi fundamentate pe traditie, muzicile culte sunt intotdeauna receptive la inovatie sub o forma sau alta; in stadiile sale inaintate de evolutie, o muzica culta poate nega chiar si o parte din legile sale fundamentale in scopul de a realiza noul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Compozitori celebri 2

Compozitori celebri 2

Muzica clasica defineste mai multe genuri muzicale diferite, insa totusi inrudite. Fara vreo clasificare anume, semnificatia uzuala a muzicii clasice este muzica clasica europeana. De asemenea, termenul se mai poate referi la muzica clasica a popoarelor din afara Europei, precum: muzica clasica persana, muzica clasica indiana sau muzica clasica chineza. Muzica clasica cuprinde urmatoarele genuri: muzica avangardista, muzica de balet, muzica orchestrala, muzica de camera, muzica corala, muzica de concert, muzica de film, muzica de claviatura, muzica de teatru, opera, muzica simfonica si muzica vocala.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Compozitori celebri 3

Compozitori celebri 3

Notiunea de clasic si clasicism, folosita in mod curent in limbajul muzicologic, are mai multe intelesuri, termenul de clasic poate fi intrebuintat ca epitet pentru un autor, un gen, o creatie sau o interpretare, ce pot fi luate ca model de catre posteritate, indiferent carei epoci ii apartin. Astfel, poemele lui Liszt sunt exemple clasice ale genului poem simfonic, dupa cum operele lui Wagner sunt exemple clasice ale dramei muzicale romantice. La fel, Chopin este clasic al nocturnei, iar J. Strauss clasic al valsului, desi in creatia acestor compozitori nu gasim trasaturi stilistice clasice si nici nu apartin epocii clasice. Si toccatele sau fugile lui Bach, oratoriile lui Handel, opera bufa a lui Pergolesi sau schitele descriptive ale lui Rameau sunt lucrari clasice ale genurilor respective, autorii lor fiind luati ca model de posteritate.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Mariah Carey

Mariah Carey

Te invitam sa faci un test care presupune cunostinte din cariera si viata muzicala si artistica a cantaretei, actritei, compozitoarei Mariah Carey. Cat de bine o cunosti, cat de bine cunosti cariera acesteia, poti afla facand acest test. Daca intr-adevar esti un fan adevarat poti afla acum.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din muzica

1

2 3 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct