´╗┐

Teste online din literatura

teste din literatura - pagina 2

Teste din literatura: Basmele romanilor

Basmele romanilor

Potrivit Dictionarului de termeni literari cuvantul basm este derivat din vechea slava de la "basni" ceea ce inseamna nascocire sau scornire. Termenul defineste o specie a epicii populare si culta cu raspandire mondiala, in care se nareaza intamplari fantastice ale unor personaje imaginare cum ar fi feti-frumosi, zane sau animale nazdravane aflate in lupta cu fortele nefaste ale naturii sau ale societatii, simbolizate prin balauri, zmei, vrajitoare, pe care ajung a le birui pana la urma. Basmul este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale. Cat de bine cunosti basmele, dar mai ales pe cei care le-au cules si le-au scris pentru noi, afli din acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din literatura

Teste din literatura: Recunoaste autorul sau autoarea

Recunoaste autorul sau autoarea

Literatura sau beletristica este arta compozitiilor scrise ce reprezinta totalitatea marilor capodopere ale lumii care vorbesc tuturor, deoarece in ele este surprins in general latura umana. Gala Galaction spunea: "Literatura, ca si florile, ca si holdele, este o interferenta divina intre darurile cerului si conditiile pamantului.". Tu cat de bine stapanesti acest domeniu?

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din literatura

Teste din literatura: Literatura generala

Literatura generala

Literatura reprezinta totalitatea operelor scrise intr o limba sau in toate limbile cu valoare estetica sau in sens restrins, reprezinta totalitatea lucr?rilor publicate intr-un domeniu. Testeaza-ti cunostintele din acest domeniu.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din literatura

« 1

2

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct