´╗┐

Teste din matematica: Teoreme

teste online


     

Cum se numeste teorema de mai jos?
a2 + b2 = c2

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Doua drepte taiate de o secanta se intalnesc de acea parte a secantei pentru care suma unghiurilor interne de aceeasi parte a secantei e mai mica decat suma a doua unghiuri drepte."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "In orice triunghi dreptunghic, produsul lungimii catetelor este egal cu produsul dintre lungimea ipotenuzei si lungimea inaltimii corespunzatoare acesteia, considerand ca aria triunghiului are aceeasi valoare, indiferent care latura este considerata baza"?

Teoreme

Ce exprima Teorema bisectoarei?

Teoreme

Sub ce nume mai este cunoscuta Teorema cosinusului?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Suma multiplicitatilor radacinilor oricarui polinom de grad n cu o singura variabila si cu coeficienti complecsi este exact n."?

Teoreme

Sub ce nume mai este cunoscuta Teorema fundamentala a aritmeticii?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Doua curbe plane algebrice, X de grad m si Y de grad n, au un numar maxim de puncte de intersectie egal cu produsul gradelor polinoamelor, mn."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "In orice triunghi dreptunghic, suma patratelor catetelor este egala cu patratul ipotenuzei."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care identifica punctele de maxim si minim ale unei functii derivabile, unde valoarea derivatei in aceste puncte este 0?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Produsul lungimilor diagonalelor este egal cu suma produselor lungimilor celor doua perechi de laturi opuse."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Daca f este o functie definita pe un interval I si a si b doua puncte din I (a < b) si daca f este continua pe [a , b], derivabila pe (a , b), iar f(a) = f(b), atunci exista un punct c, a < c < b, in care derivata se anuleaza, f'(c)=0."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care furnizeaza o relatie intre lungimile laturilor unui triunghi si lungimea segmentului dintr-un varf la un punct de pe latura opusa?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "O paralela dusa la una dintre laturile unui triunghi determina pe celelalte doua laturi sau prelungirile lor, segmente proportionale."?

Teoreme

Cum se numeste teorema din geometria plana care stabileste o relatie intre lungimea unei mediane dintr-un triunghi si lungimile laturilor triunghiului?

Teoreme

Cum se numeste teorema care stabileste relatia dintre valorile laturilor unui triunghi si sinusurile unghiurilor dintre ele?

Teoreme

Cum se numeste teorema care stabileste ca seriile de puteri leaga limita unei serii de puteri de suma coeficientilor acesteia?

Teoreme

Cum se numeste teorema in care conditia necesara si suficienta ca 6 drepte sa fie tangente unei conice este ca aceasta sa constituie laturile unui hexagon pentru care dreptele ce unesc orice varf cu varful opus sa fie concurente?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Fie doua triunghiuri △ABC si △DEF fara varfuri comune, cu laturi respectiv paralele. Atunci dreptele AD, BE si CF sunt paralele sau concurente."?

Teoreme

Cum se numeste teorema care afirma ca: "Volumul in spatiul fazelor este un invariant al miscarii pe traiectoria de faza."?

Teoreme

Intrebarea numarul din 20 - teste online din matematica

Bijuteria de lux Papillon Construct