´╗┐

Teste de inteligenta: Inteligenta creativa

teste online


     

Cristina a primit un test cu un anumit numar de intrebari, unde fiecare intrebare avea aceeasi valoare. Ea a raspuns incorect la zece intrebari si rezultatul a fost de 60% raspunsuri corecte. Cate intrebari erau in acest test?

Inteligenta creativa

Patrick a inchiriat o masina pentru a merge intr-o statiune de ski aflata la o distanta de 100 kilometri. El opreste la jumatatea drumului de unde urca si prietena lui Veronica dupa care conduce cei 50 de km ramasi impreuna cu ea. La intoarcere, Patrick isi lasa prietena unde urcase si se intoarce singur de unde a pornit. Inapoiaza masina si plateste 50 de dolari pentru masina si 10 dolari pentru benzina. Patrick si Veronica isi impart costurile in mod echitabil. Cat va plati Veronica?

Inteligenta creativa

Bunica Mariei i-a dat acesteia bani pentru aniversare. Maria i-a cheltuit in cinci magazine diferite. In fiecare magazin a cheltuit cu 1 dolar mai mult decat jumatatea sumei pe care o avea cand a intrat in magazin. Cati bani a primit Maria de la bunica?

Inteligenta creativa

La o intalnire de afaceri participa 100 de oameni. Optzeci si cinci au un telefon celular, optzeci au un pager, saptezeci si cinci vorbesc cel putin doua limbi si saptezeci poarta costum. Atunci un anumit numar dintre ei au tot ceea ce a fost amintit mai sus: un telefon celular si un pager si vorbesc cel putin doua limbi si poarta costum. Dintre acesti o suta de oameni de afaceri, care este numarul minim de indivizi care au tot ceea ce a fost enumerat mai sus?

Inteligenta creativa

La terminarea unui turneu international de sah participantii si-au strans mainile la despartire. Fiecare a strans mana tuturor, fiind in total 60 de strangeri de mana. Cati participanti a avut acel turneu de sah?

Inteligenta creativa

Avem doua numere intregi diferite cu ajutorul carora trebuie efectuate cele patru operatii: adunare, scadere, inmultire si impartire. Daca adunam rezultatele obtinute de la cele patru operatii obtinem 243. Care sunt cele doua numere folosite?

Inteligenta creativa

O clasa efectueaza o excursie unde au fost invitati si parintii. In autocarul cu care se deplasau erau 89 de persoane. Erau cu sapte femei mai mult decat barbati, cu 45 de copii mai mult decat femei, iar numarul fetelor erau cu patru mai mare decat cel al baietilor. Cate femei, barbati, fete si baieti au participat la excursie?

Inteligenta creativa

Pentru numerotarea unui volum de poezii s-au folosit 2989 de cifre. Cate pagini avea volumul daca tinem cont ca toate paginile erau numerotate?

Inteligenta creativa

Cat face o treime si jumatate din 100?

Inteligenta creativa

100 de suporteri merg pe stadion sa vada un meci. Adultii platesc 5 lei pe bilet, studentii platesc 3 lei, iar copii 50 de bani. In total grupul plateste 100 de lei. Cati adulti, studenti si copii erau in grup?

Inteligenta creativa

La ora trei fix sau la 12 fara 16 minute acele ceasului formeaza un unghi drept. De cate ori se formeaza acest unghi pe parcursul a 24 de ore?

Inteligenta creativa

Pe un lac cresc o sumedenie de nuferi, acestia isi dubleaza suprafata in fiecare zi, iar in 20 de zile acopera intreg lacul. In cat timp acopera nuferii jumatate din suprafata lacului?

Inteligenta creativa

Un scriitor a scris un roman impartit in doua volume egale ca dimensiune. La primul volum a scris cate 10 pagini pe zi, iar la al doilea cate 30 de pagini pe zi. Cate pagini a scris in medie pe zi scriitorul la opera sa?

Inteligenta creativa

Pe unul din rafturile bibliotecii, asezate corect, in ordine, se afla trei volume ale unei opere literare. Fiecare volum are 200 de file. Cate file se gasesc intre prima fila a volumului 1 si ultima fila a volumului 3?

Inteligenta creativa

Un ogar urmareste o vulpe, care este la o distanta de 60 de sarituri inaintea lui. Vulpea, mai iute de picior, face 9 sarituri in timp ce ogarul face 6. In schimb, 3 sarituri ale ogarului fac cat 7 ale vulpii. Peste cate sarituri ale ogarului va fi ajunsa vulpea?

Inteligenta creativa

Un vanzator are numai patru greutati cu ajutorul carora trebuie sa faca pe o balanta cantariri de la 1 kilogram pana la 40 de kilograme, fara diviziuni. Cat trebuie sa aiba fiecare din cele patru greutati?

Inteligenta creativa

Intr-un turn vechi exista un orologiu care bate orele. Intre bataile orologiului este acelasi interval de timp. De exemplu la ora 5 orologiul bate de 5 ori intr-un interval de 5 secunde. In cate secunde bate orologiul ora 9 de 9 ori?

Inteligenta creativa

Stapanul unui pom ii da voie unui copil sa culeaga mere din pom insa cu anumite conditii. Sa primeasca proprietarul jumatate din merele culese plus inca o jumatate de mar, din merele ramase sa-i dea fiului proprietarului jumatate din mere plus inca o jumatate de mar, iar la sfarsit din merele ramase sa-i dea fiicei proprietarului jumatate din mere plus inca o jumatate de mar. Dupa ce si-a respectat partea de invoiala cu stapanul pomului copilului i-a mai ramas un mar. Cate mere a cules in total?

Inteligenta creativa

Un ceasornicar avea mai multe ceasuri care mergeau anapoda. Fata de ora exacta pendula ramane in urma cu 2 minute pe ora. Ceasul de voiaj o ia inainte fata de pendula cu 2 minute pe ora. Ceasul de masa ramane in urma cu doua minute pe ora fata de ceasul de voiaj. Ceasul de mana o ia inainte cu doua minute fata de ceasul de masa. Daca au fost reglate toate la ora 12 dupa ora exacta, cat va arata ceasul de mana la ora 19?

Inteligenta creativa

Ce numar impartit prin cincimea lui da ca rezultat exact 5?

Inteligenta creativa

Intrebarea numarul din 20 - teste online de inteligenta

Bijuteria de lux Papillon Construct