´╗┐

Teste online din pictura

teste din pictura - pagina 2

Teste din pictura: Michelangelo Buonarroti

Michelangelo Buonarroti

Michelangelo Buonarroti a fost cel mai important artist din perioada de varf a Renasterii italiene. Geniul lui Buonarroti este unul universal oglindit de pictura, desen, sculptura, arhitectura si poezie. Valoarea si celebritatea operei lui Michelangelo a pus in umbra viata sa personala, care desi nu era sarac, avea un mod de viata auster si solitar, asemeni unui calugar. Pentru Michelangelo munca era mai presus decat orice, deoarece lucra fara pauza chiar si in timpul noptii, uitand sa manance sau sa se odihneasca. Spre sfarsitul vietii, relatia sa cu Biserica Catolica a fost incordata deoarece artistul a criticat fastul si opulenta institutiei religioase. Mai mult, dupa unii autori, mesajul ascuns al operelor sale sugereaza ca omul poate ajunge la divinitate numai gratiei inteligentei sale, fara a avea nevoie de intermediari.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Pictori celebrii

Pictori celebrii

Istoria umanitatii se bucura de numerosi pictori unici prin talentul lor si prin extraordinarele lor opere de arta. Pictura nu poate fi definita niciodata pornind exclusiv de la imaginea reprezentata: ea este inimaginabila fara celalalt pol al ei, eul artistului, iar sensul ei consta tocmai in aceasta impreunare modelatoare a omului cu obiectul. Pictura nu oglindeste niciodata numai realitatea, ci in acelasi timp si personalitatea pictorului; ea este reflectarea insufletita a naturii in oglinda sufletului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Secretele picturii

Secretele picturii

Pictura este una dintre cele mai frumoase arte si una dintre cele mai vechi expresii artistice umane. In ceea ce priveste estetica sau teoria artei moderne a picturii, ea este considerata o categorie universala care include toate creatiile artistice facute pe diferite suprafete. Cine intelege pluridimensionalitatea operei de arta isi da seama ca pictura in sine constituie pentru artist un pericol, deoarece el poate sa se piarda cu usurinta in pictura sa, si sa nu atinga astfel scopul operei de a fi un enunt consistent referitor la relatia omului cu restul lumii sau al naturii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din pictura

Teste din pictura: Picturi celebre

Picturi celebre

Esti pasionat de arta si de artele frumoase? Esti fascinat de pictura sau un necunoscator care vrea sa afle mai multe? Testeaza-ti aptitudinile artistice parcurgand acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din pictura

« 1

2

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct