Teste online din astronomie

teste din astronomie - pagina 2

Teste din astronomie: Sistemul solar 1

Sistemul solar 1

Sistemul solar este un ansamblu component al Galaxiei Calea Lactee, fiind alcatuit din Soare, planete, sateliti naturali, comete, asteroizi, meteori si materie interplanetara. Sistemul solar se afla pe unul din bratele exterioare a Caii Lactee, numit Bratul Orion intr-o regiune cu o densitate de materie relativ mica lucru care se presupune ca a avut efecte benefice asupra aparitiei vietii pe Pamant. Sistemul Solar, la randul lui, se afla intr-o miscare de revolutie in jurul centrului galaxiei, aflat la o distanta de 25.000-28.000 de ani lumina (anul galactic al sistemului nostru solar). Viteza de deplasare a sistemului solar este de aproximativ 220 km/s. Planetele primesc lumina si caldura de la Soare, ca si celelate corpuri ceresti din Sistemul Solar. Cu cat sunt mai departate de acesta, cu ata sunt mai putin luminate si incalzite, astfel, in timp ce pe Mercur si Venus temperatura este de 400-500 grade Celsius, pe planetele de la marginea Sistemului Solar ea scade pana la -200 grade Celsius si chiar si sub aceasta valoare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din astronomie

Teste din astronomie: Sistemul solar 2

Sistemul solar 2

Formarea si evolutia Sistemului Solar este estimata ca ar fi inceput in urma cu 4,55 - 4,56 miliarde de ani, prin colapsul gravitational al unei mici parti dintr-un urias nor molecular. Cea mai mare parte din materia aparuta in urma colapsului s-a adunat in centru, formand Soarele, in timp ce restul materiei s-a aplatizat sub forma unui disc protoplanetar din care s-au format planetele, satelitii, asteroizii si alte corpuri ceresti mai mici din sistemul solar. Planetele Sistemului Solar au foarte multe aspecte in comun dupa cum urmeaza: toate au orbita eliptica in jurul Soarelui si au luat nastere din praful si gazele care au ramas dupa formarea acestuia. Planetele sunt corpuri ceresti fara lumina proprie, care graviteaza in jurul Soarelui, fiecare pe cate o orbita proprie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din astronomie

Teste din astronomie: Iti cunosti planeta?

Iti cunosti planeta?

Planeta Pamant denumita si Terra sau "Planeta albastra" este a treia planeta dupa distanta fata de Soare si a cincea ca marime din sistemul solar. Terra face parte dintre planetele aflate in interiorul centurii de asteroizi, fiind cea mai mare planeta telurica din sistemul solar. De la formarea sa Pamantul in urma cu 4,57 miliarde de ani, acesta a trecut prin numeroase procese geologice si biologice majore, astfel incat toate urmele conditiilor sale initiale au fost sterse. Suprafata exterioara a planetei Terra este impartita in mai multe placi tectonice, care de-a lungul timpului se deplaseaza unele fata de celelalte. Miezul planetei este activ, adica fierbinte si lichid, fiind format din mantaua topita si miezul metalic, generator al campului magnetic. Conditiile atmosferice si de la suprafata, care au permis aparitia vietii pe Terra, au fost la randul lor influentate in mod decisiv de catre diversele forme de viata.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din astronomie

Teste din astronomie: Astronomie generala

Astronomie generala

Astronomia este stiinta care studiaza legile ce guverneaza cosmosul, adica corpurile ceresti si evenimentele care au loc dincolo de atmosfera terestra cum ar fi stelele, planetele, cometele, galaxiile sau radiatiile cosmice. Te invitam sa-ti testezi cunostintele astronomice parcurgand acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din astronomie

« 1

2

«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct